Az Electric Castle Iggy Poppal és a Chemical Brothersszel támad jövőre

A veterán Iggy ráadásul új lemezzel érkezik.

Hirdetés

A punk keresztapja, a világhírű Iggy Pop lesz a 2023-as Electric Castle fesztivál egyik húzóneve.

A szervezők kedden jelentették be az első neveket a jövő évi felhozatalból, és azzal dicsekedtek, hogy Iggy Pop először fog fellépni Romániában, holott ez nem igaz, hiszen 2011-ben már fellépett a Félsziget Fesztiválon, ahol meg is sérült – egyes források szerint kontkrétan eltörte a lábát –, mégis végigjátszotta a koncertet, mert nyilván teljesen józan volt.

A punk keresztapjaként emlegetett sztár különben is a punk nagypapája már, elmúlt 75 éves, így nem volt meglepő, hogy nemrég egy interjúban ismét megerősítette, hogy „rozoga állapotára” tekintettel a továbbiakban is tartózkodni fog az úgynevezett stage divingtól, vagyis a színpadról a közönség közé ugrástól. Ezt egyébként még 2010-ben jelentette be eredetileg, miután egy New York-i koncerten megsérült, mert a közönség egyszerűen nem kapta el. Az esetről itt egy videó is:

Azt azonban nem mondhatjuk, hogy nosztalgiakoncertre kellene készülni, hiszen a veterán legenda új lemeze jövő február elején fog megjelenni Every Loser címmel. De nyilván az olyan régi nagy slágerek is fel fognak csendülni a jövő évi koncerten, mint mondjuk ez:

Hirdetés

Az elektronikus zene avatott rajongói is örülhetnek, hiszen a műfaj egy olyan legendája is fellép az Electric Castle fesztiválon, mint a The Chemical Brothers, de itt lesz még többek között George Ezra, a Sigur Rós, a Pendulum, Peggy Gou, a Nothing but Thieves, Tash Sultana és a Nova Twins is.

Aki pedig egy kis kőkemény mongol zúzásra kíváncsi, annak jó hír lehet, hogy a szervezők a mongóliai The HU zenekart is meghívták.

Hirdetés