Az egyik covid-kórház életek ezreit megmentő orvosai arról kaptak oklevelet, hogy náci gyilkosok

Nem hivatalosan, csak „viccből”.

Hirdetés

Elképesztően alávaló „vicc” áldozataivá váltak az ország egyik legnagyobb, koronavírusos betegek kezelésére átalakított kórháza, a temesvári Victor Babeş Járványkórház orvosai: valaki azzal hálálta meg, hogy a koronavírus-járvány során életek ezreit mentették meg, hogy

okleveleket állított ki számukra, miszerint náci gyilkosok.

Az egyik oklevél a kórház menedzserének, Cristian Oanceának, egy másik az egyik ismert, a járvány ügyében sokat nyilatkozó orvosnak, Virgil Mustának, egy harmadik pedig az egész kórháznak szólt.

A diplomákat az ismeretlen tettes postán, tértivevénnyel küldte.

Cristian Oancea elmondta, az oklevelekhez CD-ket is mellékeltek, amelyeken az orvosok által elkövetett „bűncselekményekről” készült felvételek vannak.

A kórház vezetősége természetesen feljelentést tett az ügyben.

Hirdetés

Virgil Musta még korábban elmondta, hogy az orvosok számára a járvány negyedik hulláma volt a legnehezebb, nem csupán a páciensek magas száma miatt, hanem azért is, mert ekkor érte a legtöbb támadás is őket a járványtagadók és az oltásellenesek részéről.

A Temes megyei rendőr-főkapitányság közölte, hogy a feljelentés nyomán nyomozást indítottak, hogy kiderítsék, ki küldhette az orvosokat sértő diplomákat.

Hirdetés