Fotó: Playtech.ro

Az egészségügy-miniszter gyorsan kirúgta az időseket begyűjteni akaró professzort, nehogy a PNL népszerűsége csökkenjen

A nemzeti liberálisok szerint Adrian Streinu-Cercel a PSD trójai falova. Csak nehogy mi meg közben a járvány állatorvosi lovai legyünk.

Hirdetés

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter leváltotta a Covid-19 elleni intézkedések kidolgozásáért felelős tudományos bizottság éléről, sőt végleg kiebrudalta a bizottságból Adrian Streinu-Cercelt, a fertőző betegségekkel foglalkozó Matei Balş Intézet igazgatóját, akinek az időseket összegyűjtő és bekaranténozó ötlete nagy felháborodást keltett.

Korábban írtunk róla, hogy az egészségügyi miniszter és egy közleményben a Stratégiai Kommunikációs Csoport is hevesen cáfolta, hogy a sajtóban kiszivárgott terv reális lenne, amit a kormány valóban fontolóra vett, igyekeztek mindenkit megnyugtatni, hogy a 65 éven felülieket semmiképpen sem fogják elszakítani a családjuktól.

Nos ez a heves ellenkezés, most pedig a nagy dobra vert leváltás már színtiszta politika, semmi köze a járványhelyzethez: sajtóértesülések szerint több PNL-s fejes is kérte Ludovic Orban miniszterelnököt, hogy azonnal menesszék Adrian Streinu-Cercelt a Matei Balş Intézet éléről is, szerintük ugyanis a professzor a valójában a PSD „trójai falova”, akit csak azért ejtőernyőztek be valamiképpen a tudományos bizottságba, hogy a PNL népszerűségét csökkentse.

Orban az egészségügyi miniszterre bízta a professzor megleckéztetését, a Matei Balş Intézet igazgatói székéből azonban nem kívánta elmozdítani, hogy ne adjon okot a PSD-nek a további ellenségeskedésre. Streinu-Cercel idősekkel kapcsolatos tervét mindazonáltal „szörnyűségnek” nevezte, „akkora hülyeségnek, amilyet még nem is hallott”. (Diszkrét kiszólás a szavazónak.)

Hirdetés

Nelu Tătaru elmondta: a prof. nem ellenkezett, amikor közölte vele, hogy szevasz tavasz.

Szóval van itt nekünk ez a járvány, ezek a nagy gyerekek meg továbbra is önfeledten játszadoznak a homokozójukban.

Hirdetés