Az aranyhörcsöge számára szeretett volna zöldigazolványt kérni egy nő

Nem vicc: ez tényleg megtörtént Romániában.

Hirdetés

A koronavírus omikron variánsa ismét egyre nagyobb terhet ró a romániai egészségügyi rendszerre, hiszen jóval gyorsabban terjed, mint az előző variánsok.

Ezért egyre többen hívják fel a tisztiorvosi szolgálatokat (DSP), hogy tesztelést kérjenek – ami már önmagában eléggé leterheli a rendszert, azonban akadnak, akik igazán bizarr kérésekkel bombázzák az egészségügyi illetékeseket.

A Iași megyei DSP vezetője, Vasile Cepoi például hajmeresztő esetről számolt be: egy jászvásári nő azért hívta fel a munkatársait, hogy uniós zöldigazolványt kérjen az aranyhörcsöge számára.

A nő ugyanis külföldi utazásra készült, ahova a házi kedvencét is magával vitte volna, és szerette volna bebiztosítani, hogy azt is biztosan beengedjék az országba, ahova készült.

A szolgálat munkatársai az első sokkból magukhoz térve szépen lassan és érthetően elmagyarázták, hogy nem adhatnak ki ilyen igazolást, mivel az állatok esetében nincs rá szükség.

Hirdetés

Igaz, elvileg a hörcsögfélék is elkaphatják a vírust, de zöldigazolványra ettől függetlenül nem jogosultak.

De nem csak ilyesmivel zaklatják őket: volt, aki azért telefonált, hogy bepanaszolja koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált szomszédait, amiért azok kinyitják az ablakot, és így terjesztik a vírust, mások a sétára induló vagy vendégeket fogadó szomszédaikat súgnák be.

Hirdetés