Át akarta verni a rendőröket a gyereket gázoló részeg sofőr, az Untold pedig soha nem érhet véget – szombati hírmix

Klaus Iohannis is üzent minden idők legsúlyosabb marokkói földrengése után a gyászolóknak és a sérülteknek.

Hirdetés

Klaus Iohannis is üzent a marokkói áldozatok családjának

Klaus Iohannis is részvétét fejezte ki szombaton a rendkívül súlyos marokkói földrengésben elhunytak családjainak. „Gondolatban a tragédia áldozatainak családjaival vagyunk. Mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek” – írta az államelnök üzenetében. Mint ismeretes, immár 800 fölé emelkedett a szombatra virradóra történt földrengésben elhunytak száma, amely minden idők legpusztítóbb földmozgása volt Marokkóban. A fölrengés epicentruma az afrikai ország középső részén, Marrákestől délnyugatra volt. A szakemberek a Richter-skála szerinti 7-es erősségűre becsülték a pusztító erejű rengést, amely Al-Hauz, Marrákes, Uarzazate, Azilal, Sisaua és Tarudant tartományban is súlyos károkat okozott. Korábban 2004-ben volt egy hasonlóan súlyos, 6,3-as erősségű földrengés az országban, akkor 628 ember vesztette életét.

Ismét részeg sofőr okozott halálos balesetet, ráadásul megpróbálta átverni a rendőröket

Megpróbálta átverni a rendőröket egy 40 éves férfi, aki pénteken késő este, erősen ittas állapotban elgázolt egy 15 éves, a forgalommal szemben rollerező fiút az Arad megyei Pankotán. A férfi a baleset után elhagyta a helyszínt. Az áldozatot súlyos sérülésekkel kórházba szállították, de szombaton meghalt. Röviddel a baleset után egy 35 éves férfi jelentkezett a rendőrségen, és azt állította, hogy ő gázolta el a fiút, miközben egy utasa is volt, egy 40 éves férfi. A rendőrök némi vizsgálódás után azonban kiderítették, hogy a gépkocsit valójában a 40 éves, erősen ittas férfi vezette, a tény pedig, hogy megpróbálta rászedni a hatóságokat vélhetően csak tovább súlyosbítja a várható büntetést. Ez már a sokadik halálos baleset, amit az utóbbi időben ittas vagy bedrogozott sofőrök okoztak. Na persze ez nem azt jelenti, hogy korábban kevesebb ilyen eset volt, a sajtó egyszerűen kiemelten foglalkozik ezekkel az ügyekkel, mióta a 2 Mai nevű tengerparti településen történt eset országos szinten kiverte a biztosítékot.

Alig ért véget az Untold, máris félhetünk a következőtől

Alig ért véget Kolozsvár gyűlölve imádott fesztiválja, az Untold, hamarosan máris lehet bérletet vásárolni a 2024-es kiadásra. Gyászhír ez minden olyan kolozsvárinak, aki nem süket. A szervezők nagy csinnadrattával jelentették be, hogy az első 10 ezer bérletre már szeptember 12-étől lecsaphatnak a legádázabb rajongók. A program természetesen még nem ismert, de várhatóan így is gyorsan el fogják kapkodni ezt a pár bérletet, amiket a szervezők balkáni furfanggal mindössze 99 eurós áron hirdettek meg – de erre még rájönnek az adók is. Isten irgalmazzon mindannyiunknak.

Hirdetés