Arafat: hiába hirdetik meg idénre a nagy zenei fesztiválokat, egyáltalán nem biztos, hogy megtarthatják őket

A katasztrófavédelmi államtitkár szerint felelőtlenség már áruba bocsátani a fesztiválbelépőket.

Hirdetés

Az egy dolog, hogy a nagy zenei fesztiválok szervezői a tavalyi, koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után idén már nagyon szeretnék megszervezni az olyan rendezvényeket, mint a kolozsvári Untold vagy a konstancai Neversea, azonban semmi garancia sincs arra, hogy a járványhelyzet idén már lehetővé teszi a tömeges bulikázást.

Ezzel hűtötte le a kedélyeket Raed Arafat katasztrófavédelemért felelős belügyi államtitkár, miután egyes fesztiválok esetében már most elkezdték csöpögtetni, hogy milyen fellépőkre lehet számítani.

Csak hát az a helyzet, hogy még az egészségügyi hatóságoknak sincs halvány segédfogalmuk sem arról, hogyan fest majd nyáron a járványhelyzet, akár még az is megtörténhet, hogy akkora éppen ismét emelkedésnek indul a fertőzések száma.

Arafat szerint ezért hiába hirdetnek meg most több tízezer belépőt, ha akkor legfeljebb 50, 100 vagy 150 fős szabadtéri rendezvényeket engedélyeznek majd a hatóságok.

Ezért aztán szerinte a szervezőknek már most jelezniük kéne, hogy mindenki csak a saját felelősségére vásárolja meg a méregdrága belépőket, mert egyáltalán nem biztos, hogy idén már lehet Kolozsvár belvárosában a kedvenc tucctuccművész fülbemászó akkordjaira csapatni a bulikát.

Persze eleve az lenne a legkorrektebb, ha addig, ameddig nem lehet biztosan tudni, mi várható, nem is szédítenék a leendő résztvevőket.

Hirdetés

A másik oldalról viszont a kolozsvári fesztivál szervezője azt mondja: a hatóságoknak ki kellene dolgozniuk egy tervet, aely szerint meg lehetne próbálni az ágazat újraindítását nyáron.

Amiben részben igazuk is van.

De talán ők sem szeretnék, ha a fesztiváljukhoz idén az a kétes dicsőség kapcsolódna, hogy ott sikerült ismét berobbantani a járványt.

Hirdetés