Amúgy közben kanyarójárvány is van 20 ezer fertőzöttel, mert az emberek fütyülnek az oltásokra

Észrevették, hogy mióta tart ez a kis koronajárvány, nem nagyon lehet hallani az oltásellenesek hangját. Biztos kényszerszabadságon vannak vagy ilyesmi.

Hirdetés

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter felhívta a figyelmet az oltások fontosságára a vakcinák európai hetének kezdete alkalmából pénteken.

Sokan nem is tudják, de az új típusú koronavírus-járványon kívül egy másik járvány is pusztít jelenleg hazánkban: a kanyarónak már 20 ezer fertőzöttje és 64 halottja van, elsősorban amiatt, mert az utóbbi években egyre csökken a kötelező oltásokat kipipálók száma, ami hatalmas veszélyforrás az egész társadalomra nézve.

Tătaru szerint most, a koronajárvány közepén tudatosodhat bennünk igazán, mennyire fontosak a vakcinák. A kanyaró mellett a diftériát (torokgyík) és a tetanuszt (merevgörcs) is megemlítette, amelyek elsősorban a gyerekekre jelentenek nagy veszélyt, és amelyeket egy egyszerű oltással meg lehet előzni. A részletekről a háziorvosnál érdemes érdeklődni – telefonon.

2020–2021 folyamán például influenza elleni oltásban 3 millióan részesülnek ingyenesen Romániában, köztük a 6 hónap és 5 év közötti gyerekek.

Hirdetés