Illusztráció | Pixabay

Amit szabad Rareș Bogdánnak, azt nem szabad az egyszerű állampolgárnak

Besztercén hazaküldték a lagzi násznépét, mert a megengedettnél többen voltak. Az EP-képviselőt egy hete simán hagyták mulatozni, és egyelőre még büntetést sem kapott.

Hirdetés

Jelenleg is évényes az a járványügyi szabályozás, mely szerint zárt térben 20, a szabadban legfeljebb 50 fő gyülekezhet. Meglehetősen kellemetlen helyzetbe keveredhetnek a szabályszegők – már ha történetesen nem befolyásos emberek –, ezt tapasztalhatta meg egy friss házaspár, akik Besztercén esküvőt szerveztek, és mintegy harminccal túllépték a maximálisan megengedett létszámot.

A vasárnapi eseményen egy bejelentés nyomán a csendőrség is tiszteletét tette, leállította a mulatozást, és addig nem távozott, amíg a násznép létszámát le nem csökkentették 50-re. És akkor képzeljük el, milyen kellemetlen lehetett felszólítani 30 meghívottat, hogy szedjék a sátorfát…

A csendőrség még a helyszínen 3 000 lejre büntette a lagzi szervezőit, tehát nem a vendéglőt, hanem az ifjú párt. Ez így normális is, hiszen a szabályok azért vannak, hogy betartsuk őket, ha tetszik, ha nem.

Csak azt nem értjük, hogy miért nem léptek fel ilyen hatékonyan a csendőrök egy múlt heti hasonló összejövetelen, amit Rareș Bogdan EP-képviselő szervezett Kolozsváron, a Da Vinci nevű vendéglőben. A lánya szülinapi ünnepségen több mint százan (kedvenc politikusunk szerint csak 40-en) vettek részt, többségük beltérben tartózkodott, tehát ott mintegy nyolcvan meghívottat kellett volna hazaküldeni. Nemhogy senkit nem küldtek haza, de még csak büntetést sem állítottak ki. Egyelőre. A Kolozs megyei rendőrség még nyomoz az ügyben…

Hirdetés