Amikor nem a légi baleset a baj, hanem a szakember hiánya

Alig szállt fel az utasokkal teli repülőgép, máris találkozott egy madárral. Ám a nagy galibát nem az ütközés okozta.

Hirdetés

Alapjáraton banális történet (ahhoz képest): a Tarom légitársaság egyik gépe, 68 utassal a fedélzetén csütörtök reggel felszállt a jászvásári repülőtérről. Irány a főváros! Igen ám, de olyan 15 percnyi repülés után a pilóta tájékoztatta az utasokat, hogy a gép sajnos összeütközött egy madárral, ezért vissza kell térniük Jászvásárra.

Oké, ez is megtörtént, gond nélkül. A sajtót egyébként a gép egyik utasa riasztotta eredetileg, aki nem mellesleg ügyvéd és a TAROM technikai stábját is képviseli a légitársaság elleni perekben.

Az ügyvéd-utas szerint landolás után az utasokat további egy órán keresztül a fedélzeten marasztalták, mondván, hogy épp csak ellenőrzik a légcsavart (hála Istennek nem sérült meg), újratöltik az üzemanyagtartályt és indulnak is.

És itt kezdődött a szokásos hazai abszurd. Egy óra elteltével mégis lerámolták az utasokat a gépről. Hogy miért? Hát azért, mert egy bukaresti szakember érkezik, aki megvizsgálja a járművet. Tessék? Hát, ez van, Jászvásáron nincs ilyen szakember.

Na de akkor minek kellett ennyit várni? És mi lesz az egyre idegesebb utasokkal? Mi lenne, szépen felülnek egy másik TAROM-gépre és elröppennek Bukarestbe.

Hirdetés

Utólag a TAROM képviselői is bólogattak egy nagyot, hogy bizony, kis baleset történt, de szerencsére a madárral való ütközés, ugye, nem tett kárt a légcsavarban. És már úton van egy másik gép a fővárosból, amely majd szépen elviszi hoppon maradt utasokat.

A slusszpoén: a bukaresti gép hozta a Jászvásárról hiányzó technikai szakembert, aki majd átvizsgálja a pórul járt gépet.

Hirdetés