Államtitkár: tilos virágot vinni a pedagógusoknak! Miniszter: persze, hogy nem tilos!

Fura idők problémái: az oktatásügyi minisztérium nem tudja, idén mi lesz a márciuska-ajándékozással és a nőnappal az iskolákban.

Hirdetés

Megszokhattuk az elmúlt időszakban, hogy a járványügyi intézkedések kapcsán egyetlen minisztériumon belül is születhetnek egymásnak ellentmondó nyilatkozatok, utasítások, s itt is van egy újabb téma, melyben sikerült mindenkit teljesen összezavarni.

Tartsuk be a kronológiai sorrendet: Sorin Ion, az oktatásügyi államtitkár egy keddi nyilatkozatában jól kijelentette, idén el kell felejteni a hagyományos márciuska-osztogatást az iskolákban, és

virágot sem szabad vinni a mélyen tisztelt tanítónőknek/tanárnőknek,

mivel az egészségügyi és az oktatásügyi tárca közös rendéletében az áll, hogy az iskola területén tilos személyes tárgyakat cserélgetni. Mert pandémia van, azt viszont nem szeretnék megszabni, hogy kesztyűben és fertőtlenítőkkel felszerelkezve kelljen ajándékot osztogatni.

Rendben.

Erre szerdán érkezik Sorin Cîmpeanu miniszter, és a témára vonatkozó kérdésre lazán rávágja:

szó sem volt arról, hogy betiltsák a virágok és a márciuskák osztogatását,

Hirdetés

hogy is gondolhatott bárki ilyesmit! „A virág és a márciuska nem számít személyes tárgynak, ezek szimbólumok, márpedig ilyesmit senki nem tilthat be, de még erre vonatkozó javaslat sem született” – fogta rövidre a miniszter, akinek az összes hírtelevízióban magyarázkodnia kellett az államtitkár kijelentése miatt, akit biztos behivatott egy keserű kávéra a nap folyamán.

Ja, és akkor most hogy is van a virágokkal?

A válasz az, hogy még csak szerda van.

Hirdetés