Alig van autópálya, erre ami van, a hisztérikus időjárás azt is használhatatlanná teszi (VIDEÓval)

A dél-erdélyi sztráda egyik szakasza vált a felhőszakadás áldozatává.

Hirdetés

Az utóbbi években már megszokhattuk, hogy a június az önfeledten tomboló felhőszakadások jegyében telik, amelyek jelentős károkat okoznak.
Temes és Arad megyében az elmúlt napokban számos portát öntött el a víz, de most már nem csupán az otthonok, hanem az infrastruktúra is megszenvedte a kemény időjárást.

Csütörtökön este Temes megyében, az A1-es jelzésű dél-erdélyi autópálya Orczyfalva közelében húzódó szakaszán ütött be a ménkű. Jobban mondva az anyaföld: a sztrádaszakasz melletti domboldal döntött úgy, hogy a lezúdult hatalmas vízmennyiség ösztökélésére rövid látogatást tesz az úttesten.

Ami lehet, hogy mindenképpen bekövetkezett volna a mostoha időjárási viszonyok miatt, de azért az előzmények, számos, pancserül kivitelezett autópálya ismeretében fölmerül a kérdés, hogy kellőképpen megerősítették-e a sztráda mellett húzódó domboldalt az építés során.

A földcsuszamlás nyomán az autópálya egyik sávja használhatatlanná vált, a közútkezelő munkagépeket küldött a helyszínre, hogy letakarítsák az aszfaltra zúdult sarat és vizet.

A rossz hír az, hogy az időjárás a következő néhány napban sem ígérkezik barátságosabbnak.

Hirdetés