Alig nevezték ki a magyar prefektust Kolozs megyében, a megyei tanács liberális vezére máris Funar-üzemmódban védi a román érdekeket

Alin Tișe olyanokat állít, hogy a magyar prefektus kinevezése pofon minden erdélyinek. Továbbá magyar fejeket követel.

Hirdetés

Ki se hűlt a hír, miszerint a (liberális többségű) kormány az RMDSZ-es Tasnádi István Szilárdot nevezte ki Kolozs megyei prefektusnak, az intézkedés ellen korábban is herregő helyi liberális méhkas gyakorlatilag felrobbant.

Alin Tișe, a Kolozs megyei tanács elnöke ugrott fejest a magyargyűlölet egy ideje csak kevés hullámot vető tengerébe. És akkor idézünk kicsit a vérugatásból:

„Ez a központi PNL-s vezetőség úgy döntött, RMDSZ-es prefektust nevez ki Kolozs megye élére. Mindent megtettem, amit ember megtehet, hogy megváltoztassam az egyezkedés kimenetelét, de ma az RMDSZ javasolta az új prefektust és a kormány igazodott ehhez. Ez egy pofon az erdélyieknek, a Kolozs megyeieknek és a PNL-nek. Nyilvánosan bocsánatot kérek a Kolozs megyeiektől. A Kolozs megyei PNL-nek lett volna joga ehhez a tisztséghez. Folytatom a harcot e megye lakói érdekében. Ezért márciusban kérni fogom a Kolozs megyei tanács alelnökének leváltását (Vákár István – a szerk.) A Kolozs megyei tanács elnökeként Kolozs és Erdély érdekeit kell védenem.”

És akkor vegyük sorra a nem is annyira burkolt magyargyűlölő mondatokat:

1. Ez egy pofon az erdélyieknek, a Kolozs megyeieknek és a PNL-nek. Oké, azt értjük, hogy a helyi liberális pártklikk kapott egy frászt. De hát a saját bukaresti haverjaiktól kapta, némi koalíciós hátszéllel. Na de miért kaptak pofont az erdélyiek? A Kolozs megyeiek? Az összes? Ej, csak nem azért, mert édes jó Istenem, egy erdélyi megyében magyar lett a prefektus? Az pofon, ha valaki magyar? Az sértés? Utáljuk már kicsit a magyarokat, rég nem csináltuk. Esetleg meg lehetne kérni a liberálsimogató Klaus Ionopot Iohannis álkisebbségi államelnököt, ismételje meg a tavalyi magyargyűlölő performanszát

Hirdetés

2. Ezért márciusban kérni fogom a Kolozs megyei tanács alelnökének leváltását. Értjük, vannak politikai paktumok, ezt kapod, amazt nem kapod. Na de kérjük tisztelettel, miféle békés együttélő gesztus az, amikor valaki habzó szájjal egy demokratikusan választott, történetesen magyar tisztviselő fejét követeli, de most mindjárt, mert a kormány kinevezett egy másik, történetesen magyar tisztviselőt egy másik tisztségre? Na, hát ez túlmutat a politikai csatározásokon. Ez ismét csak nem is olyan burkolt magyargyűlölet és uszítás!

3. A Kolozs megyei tanács elnökeként Kolozs és Erdély érdekeit kell védenem. A fentiek fényében ez annyit jelent, hogy Tișe úr gyakorlatilag átváltozik valamiféle Avram Iancuvá és a magyarok ellen fogja védeni Kolozs megyét és Erdélyt. Na hejj, Tișe úr, ezzel aztán tényleg messze dobta a kalapácsot, meg a gyógyszerét is.

Hirdetés