Alaposan megrángatta a Bánságot az ítéletidő, két kamiont menet közben borított fel a viharos szél

Volt dolguk a katasztrófavédelmiseknek.

Hirdetés

Durva éjszakájuk volt Temes megye lakóinak: a Kárpát-medence déli részén végig vonuló ítéletidő alaposan helyben hagyta Temesvárt és környékét.

A katasztrófavédelem csütörtöki közlése szerint a zivatarokat és a jégesőt olyan durva erejű, óránként akár 70 kilométeres erősségű széllökések kísérték, hogy Temesváron menet közben borítottak fel két kamiont.

A Sági úton történt balesetek nyomán mindkét jármű vezetője bent rekedt egy időre a vezetőfülkében. Az egyik végül ki tudta törni az ablakot, és saját erőből szabadult ki, de a másikat

a tűzoltóknak kellett kimenteniük.

Szerencsére nem sérültek meg, de a járművekben jelentős kár keletkezett, a teherautók talpra állítása is jelentős erőfeszítést igényelt.

A Bánság fővárosában azonban nem ez volt az egyetlen kár: a viharos szél huszonöt fát csavart ki tövestül, a tűzoltóknak ezeket is el kellett távolítaniuk az úttestről.

A szakadó eső nyomán tizenhat ingatlan alagsorát öntötte el a víz, a vihar pedig egy épülő társasház tetőszerkezetét is elvitte.

Hirdetés

Több autó is megsérült.

Gyüregen is fákat döntött ki a szél, Lugoson hasonló károkat okozott, és

nyolc társasház, valamint egy kertes hát tetejét is letépte.

A jégeső sem tréfált: egyes helyeken akár hat centiméter átmérőjű jégdarabok zúdultak le az égből.

Ha ilyen durva időjárás nem is lesz, a következő napok sem múlnak el eső nélkül: pénteken jellemzően jó időre számíthatunk, de péntek éjszakára hidegfront érkezik, amely miatt Erdélyben, a Partiumban és a Bánságban is záporokra, zivatarokra készülhetünk.

Hirdetés