Aki tud angolul, az nem jó román? Nos, akkor elég sokan vannak!

Ezt üzente a büszkerománozó menesztett miniszterelnök asszonynak Európa.

Hirdetés

Amint arról döbbenten (döbb, döbb, még most is hallani) beszámoltunk, Viorica Dăncilă asszony, Románia menesztett miniszterelnöke a minap jól felült a nackó- és hülyeségrollerre egy temesvári sajtótájékoztatón. Először is elmagyarázta, hogy ő maga azért nem beszél soha angolul a nyilvánosság előtt, mert büszke román. Utána pedig hozzácsapta, hogy egyesek, akik olyan szépen tolják az angolt, nem szeretik a hazájukat. Vagyis, aki patrióta, az nem tolja az angolt, aki meg nem patrióta, az szpíkel inglisül.

Azt mondtuk, hogy á, ez csak egy ilyen aprócska bomba, nem atom. Nos, tévedtünk. A durranás elhallatszott egészen az Európai Tanácsig romániai kirendeltségéig. És ott úgy döntöttek, bemutatnak egy kicsit az angoltagadó hölgynek.

Szombaton délelőtt közzétettek egy Facebook-bejegyzést, amelyben ezt írják:

„Az Európai Uniónak 24 hivatalos nyelve van. Dánia, Görögország, Luxemburg, Ausztria és Svédország mellett Románia egyike azon hat EU-tagországnak, ahol az összes gimnáziumi diák tanul egy idegen nyelvet, az Eurostat szerint.”

Hirdetés

Dekódoljuk az elegáns köntösbe bújtatott beszólást? Dekódoljuk!

„Kedves Viorica néni, ha maga azt mondja a szájával, hogy a román patrióták nem beszélnek angolul, akkor vegye tudomásul, hogy elég sok hazafiatlan polgára van annak az országnak, amelynek éppen elnöke akar lenni. Na?”

Hirdetés