Why does Romanian PM Viorica Dancila never speak English in public? (VIDEO)

Because shes a fukkin' proud Romanian, that's why! Magyar fordítás és elemzés a cikkben, hajjaj!

Hirdetés

Éppen fanyalogtunk, hogy milyen lapos, üres, érdektelen ez a mostani elnökválasztási kampány. Mintha nem is létezne. A jelöltek végzik a maguk jelölti Brown-mozgását szerte a mioritikus hazában, darálják a csontig lerágott hülyeségeket, mi meg ásítozunk. És tessék, amikor már lekoppanna a fejünk az íróasztalra, süvítve érkezik a bomba. Na nem atom-, csak egy ilyen aprócska, tele nevetőgázzal.

Igen, mi is unjuk már kicsit Viorica Dăncilă menesztett miniszterelnök asszonyt. De mit csináljunk: ő már csak amolyan nőnemű Paprikajancsi, Punch, Pulcinella, de még találóbb az ideillő román páros – Vasilache és Mărioara – nőtagja. Aki csuklóból tudja hozni a poént, bárhol és bármikor.

Szóval, Dăncila asszony Temesváron járt, és ha már ott járt, tartott egy jó kis sajtótájékoztatót. Akadt viszont egy pimasz, bajkeverő újságíró, aki nekiszegezte a hölgynek a címbeli kérdést: Miért nem beszél Viorica Dăncilă román miniszterelnök soha angolul a nyilvánosság előtt?

Cikkünk felvezető szövegében az áll, röviden és kicsit kültelki-kocsmai angolsággal, amit Dăncilă asszony válaszolt: Mert ő egy kibaszott büszke román, azért!

Becsületszavunkra, pont ezt mondta, csak nem tette hozzá a kültelki-kocsmai jelzőt. Azt mi tettük hozzá, mert annyira abszurd a hölgy szövegelése, hogy kicsúszott a szánkon. Mi kérünk elnézést.

Hirdetés

Aztán rátett még egy lapáttal: igen, az ilyen kötekedők seprik le az asztalról mindazt, amit ő és kormánya tett ezért az országért. Mert lehet, hogy egyesek remekül beszélik az angolt, viszont nem szeretik annyira a hazájukat. Magyarán: aki patrióta, az nem tud angolul! Na, hát itt az eszünk megáll. Tessék, itt a videó: az ominózus rész 35 perc 58 másodpercnél kezdődik:

Conferinţă de presă susţinută de preşedintele #PSD, Viorica Dăncilă, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, preşedintele PSD Timiş, Călin Dobra, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Radu Oprea, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Dragoş Titea, subprefectul Daniel-Cristian Franţescu şi prefectul Eva Andreaş, la Timişoara

Közzétette: Partidul Social Democrat – 2019. november 1., péntek

Hirdetés