Akár élete végéig is börtönben ülhet a kisfiát még a nyáron meggyilkoló kolozsvári magyar férfi

A kolozsvári törvényszéki ügyészség vádat emelt Takács György ellen.

Hirdetés

Életfogytig terjedő börtönbüntetést kérnek az ügyészek a nyolcéves kisfiát július végén több késszúrással meggyilkoló Takács Györgyre. A kolozsvári törvényszéki ügyészség hétfői közleménye szerint a nyomozás lezárult, a vád pedig emberölés formájában megnyilvánuló családon belüli erőszak.

Mint ismeretes, az elvált szülők felváltva nevelték a nyolcéves gyereküket, akivel az apa egy szóváltást követően távozott volt feleségétől, majd a nő nem érte el őket telefonon. A férfi ezt követően – július 25-én éjszaka – több késszúsárral végzett saját fiával, majd az áldozat testét a gépkocsijában hagyta a Kolozs megyei Alsófüle határában. A kiérkező rendőrök elől előbb menekülni próbált, majd öngyilkossági kísérletet hajtott végre: késével felvágta az ereit, a sebeit azonban ellátták.

Takács György beismerő vallomást tett, és megbánást tanúsított, tettének okairól azonban egyelőre sem a védőügyvédje, sem az ügyészség nem árult el részleteket. A fiú testét megtaláló rendőr azonban több évtizedes pályafutása legborzalmasabbjaként írta le az esetet, amelyre „emberként, apaként nem lehet magyarázatot adni”.

Részletek a Krónikán.

Hirdetés