Agyba-főbe rugdostak egy 14 éves srácot az osztálytársak, mert nem akarta becsukni az ajtót (VIDEÓval)

Két elkövető a rendőrségen, egy a pszichiátrián kötött ki az incidens után. A verekedésről felvételt készítő gyerekkel szintén elbeszélgetnek a rendőrök.

Hirdetés

Az iskolakezdéssel együtt sajnos az iskolai erőszak időszaka is beköszöntött: a tanév első komolyabb esetére az Arad megyei Lippában került sor, az Atanasie Marinescu Líceumban, ahol három diák megvert egy negyediket, mert az nem akarta becsukni az osztályterem ajtaját.

Ahogy mostanában mindig, erről az esetről is felvétel készült, mely tanúsága szerint az osztálytársak ahelyett, hogy megfékezték volna a 14 éves fiú megverését, a bántalmazókat biztatták. A felvétel felkerült az internetre, így az áldozat nagyapja, aki a külföldön dolgozó szülők hiányában gondoskodik róla, végignézhette, miként verik péppé az unokáját.

A fiú eleinte próbált védekezni, azonban amikor mindhárman nekiestek, esélye sem volt,

ököllel ütötték ahol érték, közben meg is rugdosták.

A rendőrség hivatalból büntetőeljárást indított, a tanfelügyelőség elrendelte az ügy kivizsgálását, az áldozatot igazságügyi orvosszakértő vizsgálta meg, a szülők feljelentést tettek.

Hirdetés

A rendőrség két diákot vett őrizetbe 24 órára, a harmadikat pedig beutalták az Arad Megyei Kórház gyermekpszichiátriai osztályára. Bekísérték a rendőrőrsre azt a kiskorút is, aki a felvételt készítette és biztatta a támadókat. Az Arad megyei rendőrség tájékoztatása szerint a fiatalok fenyegetés, a közrend és a csend megzavarása, bántalmazás és egyéb erőszakos bűncselekmények miatt felelhetnek.

Az iskolaigazgató azt nyilatkozta, hogy két elkövető évet ismételt, így ők 15 évesek, a harmadik 13. Mindannyian zűrös családi háttérrel rendelkeznek. Míg az előző években idősebb korú, főleg végzősök körében volt jellemző az iskolai agresszió, addig újabban már 13-15 évesek is erőszakosan viselkednek.

Hirdetés