A volt miniszterek egyre viccesebb dolgokat mondanak. Például: Iohannis hülye!

A pandémia, a forró nyár és a választási kampány megtette a hatását.

Hirdetés

Az utóbbi időben tényleg, ha szabad így mondanunk, kiszabadult a pokol a politikai elit szájából. Persze, értjük mi, hogy feszkó van, meleg van, magasak a járványszámok és javában áll a kampánybál, de azért ha visszagondolunk,  15-20 évvel ezelőtt azért nem beszéltek elöljáróink éppen ennyire mocskosan. Régen még ez is jobb volt.

A minap például a PSD szóvivője (volt művelődési miniszter!) kívánt bogos lóf*szt a sajtó képviselőinek s*eggébe. Ez azért nem mindennapi, még Romániában sem.

Nos, alig telt el pár óra és újabb ex-miniszter szája vált a káromkodások katedrálisává. És figyelem, megint csak nem akárkiről van szó: Mircea Miclea ő, aki közoktatási miniszter (!) volt, jelenleg pedig a mindenféle nemzetközi slágerlistákon szereplő kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem professzora. Zárójel: tudjuk, értjük, néha mindenki száján kikívánkozik egy-egy irgumburgum, na de mégis, vannak határok.

Szóval, a kontextus: pár nappal ezelőtt Klaus Iohannis, Románia álkisebbségi államelnöke azt találta mondani, hogy ha szeptember 14-én nem nyílik meg az iskola, az oda nem járó nemzedék elvész.

És erre csapott oda doktor professzor ex-miniszter Miclea. Mégpedig így:

Hirdetés

„Ez hülye! Egy barom! Jaj a fejének! Nincs semmiféle elveszett generáció. Ez filléres kishitűség!”

Nos, nem vitatkozunk a kijelentések tartalmával, vitatkozik rajta eleget mindenki, a szakemberektől a szülőkig. És nem is mondhatjuk azt, hogy nem értünk egyet a professzor úr véleményével, már ami a minket, magyarokat Erdély-lopással vádoló álkisebbségi államelnök minősítését illeti. De azért ha már valaki ennyit tanult, ennyit könyökölt, talán érdemes lenne kreatívabban hozzáállnia a szóhasználathoz. Mert lehet, hogy ezért nem pontozzák le a BBTE-t a nemzetközi tudós-slágerlistákon, de…

Hirdetés