A tűzoltóság bontatta le az oltottakat az oltatlanoktól elválasztó kerítéseket több Kauflandban

Mert ellentétesek a katasztrófavédelmi előírásokkal.

Hirdetés

Országszerte visszatetszést váltott ki, hogy a német tulajdonú Kaufland szupermarketekben sajátos eszközökkel próbáltak érvényt szerezni annak az előírásnak, hogy külön közlekedési útvonalat kell kialakítani a koronavírus ellen beoltott és az oltatlan vásárlók számára.

Mint ismert, a rendelet értelmében az oltatlanok csakis az alapvető szükségleti cikkeket forgalmazó boltokba léphetnek be, például az élelmiszerüzletekbe.

Mivel azonban a Kauflandokban számos egyéb üzlet is működik, a cégvezetés úgy döntött, hogy az építőtelepeken is használt fémkerítésekkel választja el egymástól a két kategóriát.

A panaszok nyomán több megyében is kiszállt a szupermarketekbe a katasztrófavédelem, és döntött:

a kerítéseket le kell bontani, mivel leszűkítik a menekülési útvonalakat,

amelyeket az embereknek tűz esetén használniuk kell.

Ez történt Szeben megyében is, ahol három nagyszebeni és egy sellenberki áruházban távolíttatták el a kerítéseket, és Prahova megyében is, ahol ugyancsak négy áruházat ellenőriztek, és elrendelték a kerítések lebontását, de emellett még egy

2500 lejes bírsággal is megkínálták az áruházat.

Ugyanekkora bírságot szabott ki a Dâmbovița megyei katasztrófavédelem is.

Hirdetés

Bírságoltak Giurgiu városában is: itt a kerítések lebontása mellett 1000 lejre büntették az áruházi illetékeseket.

A beszámolók szerint egy szatmárnémeti áruházban is lebontották az elválasztó elemeket, és a Temes megyei katasztrófavédelem is figyelmeztette az illetékeseket, hogy veszélyes lehet a kerítés.

Ami valljuk be, valóban nem sokat ér, hiszen bent a szupermarketben a polcok között amúgy is találkozhattak az oltatlanok az oltottakkal.

És egyébként is: az oltatlanokat nem a kerítés védi a fertőzéstől, hanem az oltás.

Hirdetés