A Trikolór Trollamazon akkorát alakított, hogy rengett bele a parlament épülete (VIDEÓval)

Diana Șoșoacă független szenátor kihallgatásra érkezett a tisztelt házba… de normál ügymenet helyett ordenáré ordítozás lett a dologból.

Hirdetés

Néha az az ember érzése, a román politikum egy emberként összerezzen, ha Diana Șoșoacă, a nemzetvédő AUR párt volt szenátora (jelenleg független, mert a saját pártjával is összerúgta a port) feltűnik a láthatáron. A magunk részéről megértjük a politikusokat: ahol a Trikolór Trollamazon megjelenik, ordenáré hiszti, cirkusz és ordítozás van. (Vadim Tudor vezér tapsikol a sírjában.)

A legutóbbi történet háttere a következő: a szenátus jogi bizottsága úgy döntött, kihallgatásra hívja Șoșoacă asszonyt, akit azzal vádolnak, hogy megszegte a közegészségügyi szabályokat és nem viselt maszkot a parlament plenáris ülésein.

Oké, a trollhölgy meg is érkezett a megadott időpontban. Egy apró formai hiba volt csupán: a szokásos átlátszó maszkot viselte. (Ugye, épp ezért akarták kihallgatni, többek között, ez a maszk ugyanis nem megfelelő.) Nem baj, felajánlottak neki egy rendes orvosi maszkot. Azt hiszik, elfogadta? Egy frászt. Ordítozni kezdett, hogy

neki jogai vannak, nem viseli azt a szar maszkot, diktatúra, román nép!

A bizottság elnök asszonya odaállt az ajtóba és elmagyarázta (bocsánat, megpróbálta elmagyarázni), hogy a terembe csak megfelelő maszkkal lehet belépni. Na, csak ennyi kellett a Troll-amazonnak:

jogtiprás, nemzethalál, elnyomás, hörr!

Ám az elnök asszony hajthatatlan maradt, az ajtó bezárult.

Hirdetés

Erre a trollhölgy elrohant, felhívta a 112-es sürgősségi számot, hogy nem engedték be a terembe, aztán gyakorlatilag rárontott a gyűlésezőkre (állj félre, mert nem tudom, mit csinálok veled, üvöltötte az ajtót védőknek). Mire az odabent ülésezni próbáló szenátorok rémülten elmenekültek a teremből. Ekkor kapcsolt Șoșoacă asszony maximális hangerőre:

akadályozzák, ukázt adtak ki, hogy őt megverjék, rácsapták az ajtót a lábára, jaaaj!

A performanszt egy hosszú élő videóval zárta a nemzeti trollnéni. Mit mondjunk: csodálatos! Valamelyik alternatív kísérleti színházfesztivál esetleg díjazza is.

Aki kíváncsi, megnézheti a felvételt, négy perc harminc másodpercnél töri rá az ajtót a trollhölgy a bizottsági ülésre:

Hirdetés