A szerelem és az alkohol is ellenállhatatlan csábítást jelent a karanténban levőknek

Mindenféle indokokkal szökdösnek kifele a népek Romániában.

Hirdetés

Hiába harsogja minden hatóság és médium, hogy a koronavírus-járvány terjedését a legjobban azzal lehet lassítani, ha az emberek nem mozdulnak ki, különös tekintettel azokra, akik külföldről tértek haza, ezért karanténban kell tartózkodniuk 14 napig, az érintettek jelentős része nem és nem akarja felfogni.

Kiemelten érvényes ez a karanténban tartózkodókra.

Buzău városában például egy húszéves, Svájcból hazatért leányzó nem bírt magával és kedden este, három nap után egyszerűen kisétált a kórház kapuján, hogy a szíve választottjával találkozzon.

A hatóságok persze azonnal hajtóvadászatot indítottak utána, és végül a barátja lakásán találtak rá.

Most mindketten karanténba kerültek – ha egy helyre zárták be őket, akkor tulajdonképpen ez is egyfajta hepienddel végződő szerelmi történetnek tekinthető.

Piatra Neamţon nem a szív, hanem az alkohol szavára hallgatva pattant meg a házi karanténból egy 35 éves férfi, aki 18-án tért haza Olaszországból, és azóta otthonában kényszerült maradni.

Kedden azonban már nem bírt magával, ezért elhagyta a lakását.

Hirdetés

Egy ideig barangolt a városban, majd betért poharazni.

Miután alaposan berúgott, felkereste anyósát, akivel régebbi elszámolni valója volt, és az alkohol eléggé bátorrá tette ahhoz, hogy ezt meg is beszélje vele.

A nő azonban értesítette a hatóságokat, akik egyenesen hatósági karanténba vitték a férfit.

És még nincs vége: hamarosan a karanténhoz riasztották a mentőket, mivel egy férfi nyílt lábtörést szenvedett.

Természetesen hősünkről van szó, aki lepedőn próbált meg a második emeletről leereszkedni, hogy másodszor is megszökjön a karanténból.

A büntetésük azonban nem csak az elölről kezdődő kényszerkarantén, természetesen mindegyikük ellen büntetőeljárás is indul a karanténszabályok megsértése miatt.

Az eddigiek alapján nemigen bízunk benne, hogy ezeknek az eseteknek elég elrettentő erejük lesz, és mások nem próbálkoznak majd a karantén kijátszásával.

Hirdetés