A szemeteszsákban sírt fel a kidobott baba – horrorfilmekbe illő vádak értek egy szülészorvost

A vádak szerint az orvos hagyta meghalni a koraszülötteket, hogy ne foglalják a helyet az inkubátorban.

Hirdetés

Pénteken a bukaresti sajtó egy egészen hihetetlen esetről kezdett el információkat szivárogtatni: egy szülészeti klinika orvosát Florian Robét azzal vádolják, hogy hagyta meghalni, sőt egyes esetekben saját kezűleg ölte meg a koraszülött csecsemőket, hogy azok ne foglalják a helyet az inkubátorban. Az illető kórházban jelenleg több vizsgálat és bűnvádi eljárás is zajlik.

Utóbbi valószínűleg egy 2019-es eset nyomán indult: egy piteşti apuka szerint a csecsemőjüket a szemeteszsákban élve találta meg egy nővérke, miután Florian Robe halottnak nyilvánította a koraszülött babát. Az apuka – aki az illető nővérkétől értesült a részletekről – erlmondta, hogy amikor az újszülött osztály vezetője értesült az esetről, állítólag csak annyit kérdezett: „Már megint ő?” (a gyanúba keveredett orvosra utalt – a szerk.).

Sajtóértesülések szerint ugyanakkor a kórház személyzete azt állítja, korántsem ez volt az egyetlen ilyen eset az orvossal kapcsolatban.

Alexandru Rafila szerint az ügy kiszivárgása óta már többek között az Egészségügyi Felügyelet és az általa vezetett egészségügyi minisztérium emberei is vizsgálódnak a helyszínen, de nem avatkozhatnak bele a szintén zajló bűnügyi nyomozásba. A Bukaresti Orvosi Kamara hivatalból fegyelmi eljárást indított az orvos ellen, egyelőre azonban mindenki csak óvatosan nyilatkozik: várják a vizsgálatok hivatalos eredményét.

Hirdetés