A Szalaik nem bírtak Kelleherrel az Eb előtti utolsó mérkőzésen

A Liverpool harmadik számú kapusa rontotta el a magyar válogatott Európa-bajnoki főpróbáját: gól nélküli döntetlen lett az Írország elleni újpesti felkészülési találkozó vége.

Hirdetés

Marco Rossi, a magyar válogatott edzője hét helyen is megváltoztatta a Ciprus elleni kezdőcsapatot az Európa-bajnokságról a szlovákok elleni 11-es párbajban lemaradó írekkel vívott meccsre: az olasz tréner szemmel láthatóan a 26-os keret összes tagjának játékidőt akart adni a két edzőmérkőzésen, így ezeken csak a kisebb sérülését kúrálgató Gazdag Dániel és Sallai Roland nem játszott.

A meccs elején a felső lécre fejelő John Egan ráijesztett a tízezer magyar szurkolóra, de ezt követően a magyar csapat kezdeményezett (57 százalékban birtokolta a labdát), bár az első félidőben csak Szalai Ádám fejesében volt benne a gólveszély.

Ezt nagy bravúrral védte Gavin Bazunu, de igazán nagy napot a helyére szünetben beálló Caoimhin Kelleher fogott ki, aki

öt nagy védéssel akadályozta meg a magyar sikert.

Ebből négy Szalai-lövés vagy fejes volt (hármat Ádám, egyet Attila küldött kapura), a legvégén pedig az újonc Schön Szabolcs átlövését fogta meg.

A magyar válogatott ezzel tizenegy meccsesre növeltre veretlenségi sorozatát,

Hirdetés

de a neheze ezután jön, hiszen az Európa-bajnokság halálcsoportjában június 15-én a címvédő Portugália, 19-én pedig a világbajnok Franciaország lesz az ellenfél a Puskás Arénában, 23-án pedig Németország ellen játszanak Münchenben Gulácsiék.

A riválisok közül a németek hétfőn 7-1-re verték Lettországot, a franciák szintén kedden 3-0-ra Bulgáriát, a portugálok pedig szerdán, Izrael ellen zárják az Eb-felkészülésüket.

Hirdetés