A román szurkolók nagy szeretettel hergelik a magyarokat ezen a foci-Eb-n…

… egy sofőr nélküli autó csodálatos módon „leparkol” Nagyvárad egyik utcáján… továbbá: unják már a kánikulát? Akkor van egy hírünk: a kánikula nem un minket!

Hirdetés

A román szurkolók szeretik hergelni a magyarokat ezen az Eb-n…

Tudjuk, a magyar, de a román verebek is ezt csiripelik a nemzeti csatornákon ücsörögve: Magyarország válogatottja kiesett a németországi foci-Eb csoportküzdelmeiből, a román pedig nem.

Oké, ez van, ilyen a foci. No de a szurkolók is olyanok, amilyenek. Piszkálják, ha tetszik, cseszegetik egymást. Amivel lényegében szintén nincs baj, amíg át nem lépnek egy bizonyos határt. Hogy hol a határ, azon természetesen lehet vitatkozni. Szerintünk ott van, ahol már nem az megy, hogy a pálinka jobb, mint a cujka, vagy éppen fordítva, hanem bekerül a képbe Trianon meg a többi. (Megjegyezzük, bármely részről böszmeség a túlkapás.)

No, a hazai sajtót bejárta a hír a vasárnapi szent napon, hogy az Eb-re kiutazó szurkolók egy csoportja igen kreatív bannert alkotott. Egy táblázatról van szó: a vízszintes sorban ott van Magyarország, illetve Románia. A függőleges sorban pedig, egymás alatt: Erdély, Kárpátok, az Eb nyolcaddöntője. Na, és Magyarország alatt mind a három rubrika ki van ikszelve, Románia alatt pedig kipipálva.

Elismerjük: sokkal kreatívabb ez a fajta cseszegetés, mint a mongóliás, például. De egy tahó megjegyzés akkor is tahó, ha kreatív. Mint ez.

Egy sofőr nélküli autó csodálatos módon „leparkol” Nagyvárad egyik utcáján

Ezt is tudjuk: a jövő itt van (és egyesek szerint sosem lesz vége), léteznek már önjáró autók… na de az az autó, amely a minap Nagyvárad egyik utcáján „önjárásba” kezdett, nem ilyen. Hanem egy Peugeot. Amelynek sofőrje (feltehetően a kánikula miatt, mondjuk jóindulatúan) elfelejtette behúzni a kéziféket.

@daciandelaoradeaoficial

Ce-ai facut Bobita ? N-ai tras frâna de mână #fypシ゚ #funnyvideos

♬ sunet original – 𝕯𝖆𝖈𝖎𝖆𝖓 𝖉𝖑 𝕺𝖗𝖆𝖉𝖊𝖆

Hirdetés

Na és mit csinál egy autó (akkor is, ha nem önjáró), amikor ez történik? Elindul arra, amerre az út lejt. Ez a Peugeot is pont ezt csinálta. Vagyis elkezdett hátrafele gurulni, keresztbe az úttesten.

Na de tessék megfogózni, most jön a csoda! Amerre az autó az irányt vette, a szemben levő járda mentén parkoló autók között éppen volt egy üres hely. És tessék: a Peugeot ügyesen és pontosan begurult két másik parkoló autó közé. Igaz, csattant egyet a járdán, neki is ment valaminek arra, hátrébb, de visszapattant róla és szépen, simán megállt az üres parkolóhelyen.

Gratulálunk az okos gépnek! A sofőrnek nem.

Unják már a kánikulát? Akkor van egy hírünk: a kánikula nem un minket!

Az egész elmúlt hét arról szólt, hogy az erdélyi ember többnyire azt nézte, mikor esik rá a napkorong a házra. Aki nem szabadságolt éppen, az csikorgatta a fogát, izzadt, mint a ló… és reménykedett abban, hogy a kánikula megunja a dolgot és odébbáll.

Nos, a meteorológusok vasárnap is belenéztek az üveggömbjükbe, majd szomorúan megcsóválták a fejüket: nem, a kánikula nem unta meg a dolgot. Olyannyira nem, hogy derék időjósainknak újabb sárga jelzést kellett kiadniuk. Tehát figyelem: hétfőn is 35–36 Celsius fokos hőségre lehet számítani az ország nagy részén! Sajnos ehhez a nagy részhez tartozik a Bánság, a Partium, továbbá Dél-Erdély is. A Székelyföld, Közép- és Észak-Erdély icipicit jobb helyzetben van, amennyiben ott nincs sárga jelzés. De meleg, az ott is lesz.

És a meteorológusok fél szájjal már azt is rebesgetik, hogy a kánikula kedden is velünk marad. Tehát, tessék vigyázni a déli verőben!

Hirdetés