A rendőrszakszervezet olyan bátor rendőrt keres, aki meg meri bírságolni Iohannist a maszk hiánya miatt

Ha már az egyik bukaresti kerületi rendőrkapitányság össze-vissza halandzsázva megtagadta, hogy a dolgát végezze.

Hirdetés

Románia az az ország, ahol egy rendőrszakszervezet a közösségi oldalán keres olyan bátor rendőrt, aki meg meri bírságolni az államfőt.

Az Europol rendőr-szakszervezet tényleg így reagált arra, hogy a bukaresti 2. kerületi rendőrkapitányság nevetséges „érvekkel” utasította el, hogy intézkedjen Klaus Iohannis elnök ügyében, akit egy nagyszebeni polgár panaszolt be, amiért a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kongresszusán nem viselt maszkot.

Mint megírtuk, a rendőrség egyrészt azzal indokolta a panasz elutasítását, hogy a kongresszus idején senki sem hívta őket, másrészt azt mondják, az ilyen esetekben a rendőrök csak akkor állíthatnak ki a bírságról szóló jegyzőkönyvet, „ha a saját érzékeik útján állapítják meg, hogy szabálysértés történt”.

Az Europol szakszervezet ettől természetesen kiakadt.

Közösségi oldalán közzé tett bejegyzésében, felelősségteljes rendőrt keres, aki meg meri bírságolni az államfőt, mivel szerinte a bukaresti rendőrség vezetői elvesztették a felelősségérzetüket.

A szakszervezet szerint

a rendőrség ezzel hülyének nézi az állampolgárokat,

Hirdetés

hiszen az után állt elő az ostoba magyarázattal, hogy az elmúlt másfél évben állampolgárok százezreit bírságolták meg olyan videofelvételek és fényképek alapján, amelyeken maszk nélkül jelentek meg olyan helyeken, ahol az kötelező lett volna.

Cosmin Andreica, a szakszervezet vezetője arra az ellentmondásra is felhívta a figyelmet, hogy utólag a PNL-t 10 000 lejre bírságolták, miután nyilvánosságra kerültek a felvételek, amelyen az volt látható, hogy a kongresszuson többen nem viseltek maszkot.

Megjegyezte: a kerületi rendőrkapitányság „érvelése” alapján akkor ez a bírság sem lenne törvényes.

A rendőrszakszervezet nem habozott levonni a következtetést: a román rendőrség manapság az érintettek státusa, társadalmi pozíciója, illetve pártutasítások alapján alkalmazza vagy sem a törvényt.

Hirdetés