A rendőrség lassan nem győzi számolni a hamis oltásigazolvánnyal hazatérő vendégmunkásokat

Ez lenne az új nemzeti sport? Nagyon úgy tűnik.

Hirdetés

A belügyminisztérium egy csütörtöki közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy nem kellene erőltetni a hatóságok átverését hamis oltásigazolványokkal, mert egyrészt nem fog összejönni, másrészt bűnvádi eljárással kínálják meg a próbálkozókat.

Így járt 16, Nagy-Britanniából hazatérő vendégmunkás is, akik egy Londonból érkező repülőtéren ellenőrizték az utasok papírjait a Iași-i nemzetközi repülőtéren, és kiderült, 44 utasból 16 hamisított oltásigazolványt mutatott fel.

Picit gyanús volt az is, hogy a vendégmunkások – bár különböző településeken dolgoznak a szigetországban – egy olyan dokumentummal próbálták átverni a honi hatóságokat, melyet ugyanazon a településen állítottak ki, ráadásul a dátum is megegyezett.

A 16 vendégmunkás ellen természetesen bűnvádi eljárás indult, a hatályos törvények szerint egy ilyen „trükkért” akár 3 évig terjedő szabadságvesztés is járhat. Vasile Cepoi, a megyei közegészségügyi hatóság vezetője szerint lassan nem győzik számolni a hamis dokumentumokkal hazatérő, Nagy-Britanniából hazatérő vendégmunkásokat…

Hirdetés