Azt mondja Emil Boc, hogy van elég parkolóhely Kolozsváron, csak túl sok az autó ¯\_(ツ)_/¯

A polgármester most éppen az egyetemistákat hibáztatja a parkolóhely-hiány miatt.

Hirdetés

Aki próbált már Kolozsváron parkolni, az pontosan tudja, hogy nem lehet.

A valóság azonban homlokegyenest ellentmond a polgármester, Emil Boc nézeteinek, aki szerint lehet.

Egy rádióműsorban például azzal érvelt, hogy ő egyszer elment az új sportcsarnok melletti parkolóház előtt, és ott a 700 férőhely háromnegyede üres volt.

Szerinte a város nem gumiból van, hogy annyi parkolóhely legyen benne, amennyit a polgárok csak akarnak, szóval mindenki használja nyugodtan a parkolóházakat, és a belvárosi drága parkolóhelyeket, abból úgyis jó sok pénz jön be a városkasszába. (Arról nem is beszélve, hogy a sok elvontatott autó után milyen sok büntetést lehet beszedni.)

Korábban Boc a Fenesről Kolozsvárra nap mint nap autóval ingázókat szúrta ki bűnbaknak a rettenetes dugók és a parkolóhely-hiány miatt, akiket le akar szoktatni az autózásról és rá akar szoktatni a buszozásra.

Most az egyetemistákkal akarja ugyanezt játszani, meg is üzente hát nekik, hogy ők maradnak, de a kocsijuk megy.

Hirdetés

Március elsejétől ugyanis átvariálják az ingyenes diákbérleteket: ezentúl a diákok (a mesteriseket és doktorisokat is beleértve) egy hónap során 120 alkalommal ingyenesen utazhatnak bármelyik helyi járaton (egy út egy óra), ami Boc szerint bőven elég, így arra kérte az egyetemistákat, hogy hagyják nyugodtan otthon az autóikat a szülőfalujukban/-városukban.

Mondjuk, hogy az ezüstzakós kokálárokat, akik gyakorlatilag a vécére is két autóval mennek, hogy fogja meggyőzni, azt nem tudom.

(Vagy mondjuk lehetne még kevesebb pénzt adni az embereknek, és akkor nem lenne pénzük még rollerre sem, nem hogy kocsira. Na jó, nem szóltam!)

A polgármester igyekezete egyébként abból is fakad, hogy Kolozsvár az ország legszennyezettebb levegőjű városainak egyike, amin mindenképpen javítani kell, különben jön a bünti az Uniótól.

Hirdetés