Kolozsvár újra hadat üzent az autósoknak – buszra szoktatnák az ingázókat

Autóval jár be Szászfenesről Kolozsvárra? Ugye már most is borzalmas? Nyugalom, novembertől sokkal rosszabb lesz!
Hirdetés

Már, ha továbbra is autóval szeretne közlekedni.

Emil Boc, Kolozsvár polgármestere ugyanis egy rádióadásban kifejtette: egy hónapon belül „buszbaráttá” kívánják tenni az útvonalat. Ez azt jelenti, hogy egy külön buszsávot szeretnének kialakítani az autósok rovására legalább a kincses város bejáratáig. A buszok zavartalan közlekedését új jelzőlámpák is segíteni fogják.

Tény, hogy olyan sokan járnak be autóval a környező településekről napi rendszerességgel Kolozsvárra, amihez az infrastruktúra már kevés. Ez főleg a Szászfenes–Kolozsvár útvonalon szembetűnő, amely tíz kilométer sincs, csúcsidőben azonban így is rendszeresen dugók alakulnak ki.

A városvezetés a jelek szerint megfelelő infrastruktúra kialakítása helyett – az is milyen sokba kerülne már! –, inkább az emberek tömegközlekedésre való kényszerítésében látják a megoldást. Boc ugyanis azt is hozzátette: nem tűrik tovább a szabálytalanul parkoló autókat a városban, különösen a buszmegállókban, vagy a gyalogátkelők közelében hagyott gépkocsikra fognak lecsapni a közegek.

Hirdetés

A városvezetés már megtette a szükséges lépéseket az ügyben a közutak építéséért és karbantartásáért felelős országos társaság (CNAIR) felé, ön pedig jobban teszi, ha inkább buszbérletet vált.

Gyorsabb lesz.

Hirdetés