A pártváltogatás diszkrét bája: egy jelölt már arra sem emlékezett, éppen melyik párt színeiben indul

Hiába, sok van belőlük, nem könnyű megjegyezni.

Hirdetés

Nehéz a romániai politikusok sorsa. Nem elég, hogy mindenféle közügyekkel kell foglalkozni, és részt kell venni a hatalomért zajló csatározásokban, még azt is meg kell tanulni, hogy az ember éppen melyik pártot képviseli.

Ez Romániában tényleg nem könnyű, ugyanis bevett szokás, hogy ha egy politikus összevész valamelyik pártbeli felettesével, gyorsan átlép egy másik pártba. Akár olyanba is, amelyet addig napi rendszerességgel szidott.

A legprofibbak akár már a negyedik párt taglistájának fényét emelik jelenlétükkel karrierjük kezdete óta.

Nos, Constantin Florescu még nem ennyire kemény: ő a Szociáldemokrata Párt (PSD) tagjaként került be Buzău város képviselő-testületébe, majd miután összekülönbözött a polgármesterrel, átlépett a Népi Mozgalom Pártba (PMP).

Amely most őt indítja a város polgármesteri tisztségéért.

Ezt sajtótájékoztatón jelentették be, ám a jelek szerint Florescu még mindig nem jegyezte meg, hogy is hívják új pártját, pedig már tavaly óta a tagja.

Hirdetés

A sajtótájékoztatón ugyanis nagy garral elkezdte a mondókáját, hogy „Ma hivatalosan bejelentem a buzăui polgárok előtt, hogy elindulok Buzău polgármesteri tisztségéért a…”.

És itt lefagyott a rendszer. Florescunak ugyanis az istenért nem akart eszébe jutni, ki is indítja őt a polgármesteri tisztségért. Végül annyit tudott kinyögni, hogy a Népi Mozgalom Románia pártról van szó.

És csak akkor tudta helyesen kimondani a nevét, amikor valaki megsúgta neki.

De hát végül is nem a pártot készül szolgálni, hanem a város polgárait.

Ugye.

Hirdetés