Fotó forrása: ISU Dolj

A miniszter is meglepődött, mennyien rokonok a katasztrófavédelem egyik megyei szervezeténél

Ön együtt tudna dolgozni száz rokonnal? Egyáltalán van száz rokona?

Hirdetés

Az egész országra kiterjedő ellenőrzéseket helyezett kilátásba Marcel Vela belügyminiszter miután bebizonyosodott, hogy a Dolj megyei katasztrófavédelmi felügyelőségnél 101 alkalmazottat rokoni szálak fűznek egymáshoz. A tárcavezető szerint lehet, hogy „járványos” esettel állunk szemben, és más megyékben is ilyen nagy a belterjesség.

A Libertatea napilap belső források alapján írta meg még decemberben, hogy Dolj megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szervezeti és hierarchiai kapcsolatainak sematikus ábrája gyakorlatilag egy családfához hasonlít. A katasztrófavédelem főfelügyelősége belső ellenőrzést folytatott le, mely megállapította: a napilap értesülése megfelel a valóságnak, a 774 alkalmazott közül 101 rokon. Ebből 18-an tiszti, 83-an altiszti ranggal vannak alkalmazva.

Ahogy mondani szokás, fejétől büdösödik a hal: Constantin Florea ezredes, a katasztrófavédelmi szervezet főfelügyelője saját fiát helyezte a craiovai 1-es számú tűzoltóság őrmesteri tisztségébe, de a szervezetnél dolgozik több rokona is. Hasonló helyzetben van Cătălin Cotoc és Teodor Nistor főfelügyelő-helyettesek is.

Hirdetés