Illusztráció / Pixabay

Vigyázat, a kutya hamis! – 700-800 eurót is elkérnek egy álbuldogért a bűnözők

Az olasz hatóságok kérésére négy házkutatást tartott a rendőrség Désen. Mit találtak?

Hirdetés

Talán nem túl meglepő, hogy jó biznisz manapság fajkutyákkal kereskedni, egy francia buldog ára például 500 euró körül mozog, de színétől és pedigréjétől függően akár 700-800 eurót is elkérhetnek egy egyedért. Nem csoda tehát, hogy vannak, akik arra szakosodnak, hogy hamis törzskönyvvel rendelkező kutyákat adnak-vesznek nemzetközi szinten.

Az olasz rendőrség egy ilyen romániai bűnbandát fülelt le. A bizonyítékok begyűjtése érdekében kérték a román kollégákat, hogy segítsenek lebonyolítani négy házkutatást Désen. Azt gyanították, hogy a feltételezett elkövetők kutyaokmányokat hamisítottak, francia buldog kutyakölykökkel és illegális állatorvosi gyógyszerekkel kereskedtek, ugyanakkor visszaélésszerűen gyakorolták a tenyésztést.

A házkutatás során 24 kutyát, egészségügyi könyveket, állatútleveleket, mikrochipeket és gyógyszereket találtak. A rendőrségi közlemény szerint a nyomozás folytatódik, és a házkutatás dokumentációját elküldték az olasz hatóságoknak.

A francia buldog egyébként egy igen szeretett, kis termetű, a környezeti hatásokra rendkívül érzékeny házi kedvenc, népszerűsége okán a tenyésztése könnyen jövedelmező lehet.

Hirdetés