A kormány zöld fényt adott a politikai köpönyegforgatásnak…

… elkaptak egy 87 éves drognagyit, ami azt is bizonyítja, hogy az életkor néha csak egy szám… és megjelent a Hargita megye turisztikai potenciálját népszerűsítő új videóklip: szép, de nagyon tahó poénok vannak benne.

Hirdetés

A kormány zöld fényt adott a politikai köpönyegforgatásnak

Még sokszor leírjuk idén ezt a mondatot: szuperválasztási év van Romániában. A pártok úgy ontják magukból a propagandából, ígéretekből és egymás szapulásából álló dumakoktélt, mint a Nap a fényt. A kormány pedig közzétette a nyári választási menetrendre és módszertanra vonatkozó kormányrendelet szövegét. Aminek az a lényege, hogy hivatalosan kimondja: az európai parlamenti és a helyhatósági választásokat összevonják, mégpedig június 9-ére. Szuper!

Persze, van a szövegben sok minden, akit érdekel, itt átbogarászhatja. Na de amire felkaptuk a fejünket: minden választási évben elindul a nagy pártos köpönyegforgatás is. Vagyis: hű pártkatonák kapják magukat, ledobják az addig viselt pártegyenruhát és felhúznak egy másikat. Ebből már sok vita volt az elmúlt évtizedekben, de hiába. Na, most a kormány szabályozni kívánja a nos, nem túl pártetikus viselkedésmintát. Méghozzá úgy, hogy szabályba iktatja: mindenki úgy forgathatja a köpönyegét, ahogy akarja, amíg betartja a szabályokat. A kormányrendelet szövege szerint, április 10-étől kezdve az van, hogy ha például egy polgármesternek vagy megyei tanácselnöknek úgy szottyan kedve, hogy pártköpönyeget fordítson, vígan megteheti, mert nem veszti el a funkcióját, amelyet… ez a vicces… annak a pártnak a színeiben nyert el, amelynek ruháját épp leveti. De itt még nincs vége. Ha egy polgármestert vagy megyei tanácselnököt idén június 9-én megválasztanak egy bizonyos párt színeiben, szeptember 27-ig meggondolhatja magát és pártszínt válthat. Magyarán: zöld fényt kapott a politikai köpönyegforgatás Romániában. Ha ez így is marad, az eszünk is meg fog állni, mármint nekünk, választópolgároknak. Ja, az RMDSZ bejelentette, nem ért egyet ezzel a huskussal és nem is fogja megszavazni.

Elkaptak egy 87 éves drognagyit, ami azt is bizonyítja, hogy az életkor néha csak egy szám

Nem nálunk, Erdélyben történt az eset, de annyira kirívó (és ijesztő), hogy nem tekinthetünk el tőle. A Ialomița megyei rendőrség lefülelt egy drogbandát. Családi bandáról van szó, a hírek szerint.

Oké, eddig semmi különös, ha szabad ezt mondanunk. Sajnos vannak olyanok, akik ezt az utat választják a gyors meggazdagodásra. Attól viszont leesett az állunk, hogy a rendelkezésre álló információk szerint a banda egyik tagja egy 87 éves hölgy. A másik két tag a hölgy rokona. Feltehetőleg ők voltak a mozgó brigád, a hölgy pedig, nos, a drognagyi. De ez nem csak annyit jelentett, hogy orgazdaként ügyelt az árura, hanem aktívan üzletelt, többek között marihuánával és kokainnal.

A rendőrség lekapcsolta a háromtagú bandát. A fiatalokat bevitték a dutyiba, a 87 éves matrónával azonban szelíden bántak, legalábbis, amíg az ítélet meg nem születik: 60 napos felügyeletet rendeltek el a drognagyi esetében, tekintettel az életkorra és az egészségügyi állapotra.

Megáll az ész és ácsorog!

Megjelent a Hargita megye turisztikai potenciálját népszerűsítő új videóklip: szép, de nagyon tahó poénok vannak benne

A pénteki szent napon tették közzé a Hargita megye turisztikai potenciálját népszerűsítő új videóklipet, a Hargita Megyei Tanács működtette Visit Harghita Youtube-csatornáján. Íme:

Nos, tudjuk jól (s aki nem, menjen, nézze meg): Hargita megye irtó szép! Szóval a készítőknek nem esett nehezére lélegzetelállító helyszíneket találni: ott a Gyilkos-tó, a Hargita, Parajd, Gyergyószárhegy stb., a megye tele van csodákkal. A videóklipet profik készítették, nem kétséges. Viszont az Isten bocsássa meg, ha már profi videót csináltat valaki, miért nem kér fel egy profi forgatókönyvírót? Akinek van egyensúly- és főleg humorérzéke. Mert ha nem megfelelő ember találja ki a videóklip koncepcióját, sztoriját, akkor olyan tahó poénok kerülnek bele, mint ebbe a hargitai klipbe.

Hirdetés

A klip főszereplője egy család: apuka, anyuka, fiúgyerek, leánygyerek. Akik bejárják Hargita megye tájait, helyeit: csónakáznak, bobpályán csúsznak le, fákat ölelgetnek, fürdenek, fazekaskorongoznak, esznek, isznak, helikoptereznek, szóval jól elvannak. És egyszer csak jön a poén: apuka előregörnyed, mint aki fingik, és a seggéből (már elnézést) lángcsóva csap ki. Amiről persze rögvest kiderül, hogy egy hőlégballont működtető lángcsóva. Édes Isten, mit szívott a kreatív forgatókönyvíró? Másik bunkó poén: egy elegáns golfpályán vagyunk, apuka, anyuka a medencében lubickol, a gyerekek meg minigolfoznak. És a kislány egyszer csak kapja a labdát és huss, feldobja a levegőbe. A labda pedig visszazuhan (Hargita megyében is van gravitáció, ugye), de pont a medencébe, ahol pont az apuka tökét találja telibe. Komolyan, ez… poén? Ja, az óvodai nagycsoportban, bár ott is gáz.

Aztán ott a nagynak szánt poén a farkaslakai Krisztus-szoborral. Nagyban megy a helikopterezés, offroadozás, és egyszer csak a hatalmas Krisztus-szobor rávigyorog a turistáinkra és kacsint, afféle kedélyes hippiként. A hasunkat fogtuk a nevetéstől.

A család néma marad az egész klip során, egyetlen kivétellel: apuka, anyuka napozgat egy hegyoldalon. Apuka anyuka combját fogja. Érthető, szereti, most mit fogjon. A haját? Na és anyuka egyszer csak feláll… és meglátja, hogy ott, ahova apuka tenyerét helyezte, na ott, a comb nem barnult le. És visítani kezd, mint egy fába szorult féreg. Hát, ilyen turisztikai látványosságot mi is szeretnénk látni!

Amúgy sajnáljuk, hogy a család nem szólal meg, se a cezúraként ható sikoly előtt, se utána. Mert amíg hallgatnak, zene megy, de olyan egyhangú zene, hogy a végére már a hajunkat téptük. Azt a zeneszerzőt el kéne küldeni egy 10 hónapos manele-terápiára. Hátha tanulna belőle valamit.

Amúgy éljen Hargita megye, éljen a turizmus, éljen a létező Székelyföld!

 

 

Hirdetés