A kórházból hívta a 112-őt egy beteg, mert senki nem segített talpra állítani a földön fekvő szomszédját

Időközben meghalt egy másik beteg a kórteremben, holttestére órákon keresztül senki rá sem nézett. Mindez egyetlen éjszaka leforgása alatt történt az aradi horrorkórházban.

Hirdetés

Egymást érik a botrányok az aradi megyei kórházban, ezen a héten már másodjára érkeznek sokkoló hírek arról, hogy mi is történik az intézmény falain belül. Még azt sem sikerült tisztázni, hogy mennyire megalapozott a hét gyászoló család panasza, akik a kórház alkalmazottait teszik felelőssé szerettük elvesztéséért, máris újabb belső vizsgálatot kellett indítani.

A sajtónak az egyik beutalt beteg tálalt ki, miután a kórházi alkalmazottak hosszú órákon keresztül ügyet sem vetettek egy földön fekvő társára, majd egy időközben elhunyt személy holttestét is a kórteremben „felejtették”. Mindkét eset szerdáról csütörtökre virradóan történt.

A beszámoló szerint a 2-es osztály 17-es kórtermének egyik idős betege leesett az ágyról, szomszédja pedig képtelen volt segíteni rajta. Először az ügyeletes személyzetnek csengetett, majd amikor senki nem reagált, a portástól kért segítséget, aki viszont csak annyit mondott, hogy nem tartozik rá. A segítő szándékú beteg végül tárcsázta a 112-őt, de még így sem sikerült megoldani a problémát. A személyzet ugyanis nem akart bemenni az osztályra arra hivatkozva, hogy egy toxikus szerrel felmosták a padlót, és csak két óra múlva mehetnek be.

Az Arad megyei mentőszolgálat megerősítette, hogy telefonhívás érkezett a megyei kórházból. Amikor felvették a kapcsolatot a kórházzal, az ügyeletes asszisztensek már tudtak a problémáról. Azt ígérték, hogy felöltik a védőfelszerelést, és intézik a beteg ellátását. Mire nagy nehezen megérkeztek az orvosok, és segítettek a földön fekvő betegnek, egy másik illető rosszul lett. Megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A holttestet egyszerűen otthagyták a kórteremben, és csak három és fél óra múltán szállították el, ami érthető módon kiborította a 17-es kórterem többi betegét.

Hirdetés

A kórház vezetősége a sajtó érdeklődésére annyit reagált, hogy belső eljárást indítottak, melynek keretében az ügyeletes orvosoknak és asszisztenseknek magyarázattal kell szolgálniuk.

Ha az eljárást is olyan tempóban folytatják le, ahogyan segítettek egy bajban lévő betegnek, illetve elszállítottak egy halottat, akkor egyhamar aligha számíthatunk felelősségrevonásra.

Hirdetés