A konstancai horrortűzvész után a tűzoltók létrával siettek egy… pincetűzhöz

A történet vicclapba illenék, de sajnos a hazai valóság szerves része.

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, egy konstancai nő bent rekedt a kigyulladt lakásban, majd menekülés közben lezuhant az erkélyről és meghalt. A tűzoltók pedig csak nézték. Mert se emelőkosaras tűzoltóautó, se mentőmatrac nem volt kéznél. Mit csináljanak ők is.

Később kiderült, hogy az egész országban csak 110 emelőkosaras tűzoltóautó, illetve négy (!) mentőmatrac van. Miért? Senki se tudja. Ennyi van, kész.

És ahogy ilyenkor Romániában lenni szokott, sorra jöttek a hivatalosságok és hatalmasakat ígértek. Az élet pedig ment tovább a maga medrében. És mit ad Isten, ismét bekövetkezett a baj: tűz ütött ki egy konstancai pincében. Sajnos van ilyen is.

Na de mit tettek a derék tűzoltók? Természetesen a helyszínre siettek. De vitték magukkal az ország 110 emelőkosaras tűzoltóautójának egyikét is. Értik? Egy pincetűzhöz…

Kész, itt az ember akaratlanul is felröhög. Tehetetlen dühében, persze. Mert az esetek elsöprő többségében a pince egészen lent van, sőt, a földfelszín alatt. Minek kellett oda létra? Na de ha az ember egyszer megégeti magát, még a fagyit is megfújja, akkor is, ha tűzoltó.

Hirdetés

Persze, a derék közegek megmagyarázták. A tűz ugyan a pincében volt, de a füst köztudomásúlag felfele száll. És ha felszállt volna a tömbházba és ott emberek lettek volna és azok menekülni akartak volna, na, akkor elkelt volna a létra. Volna.

Az ember csak ül és néz. Aztán csendben megjegyzi: erre esetleg akkor tetszett volna gondolni, amikor a magasban lángolt a lakás. Akkor talán nem halt volna meg az a hölgy.

Hirdetés