A kisebbségi jogvédelemből folyton jelesre vizsgázó kormány unitárius vallású feje pont egy magyarfalót választott tanácsosává

Na, mi is megkaptuk a karácsonyi ajándékunkat.

Hirdetés

Kedves Olvasók, már aggódtak, ugye? Hogy itt mindenki kapja az karácsonyi ajándékokat nyakra-főre, a magyarok pedig megint kimaradnak. Na, hát nem kell aggódni, megjött nekünk is az angyal.

Az történt, hogy a drága jó román kormány feje, az unitárius vallású „jó Orbán”, vagyis Ludovic kapta magát, és államtanácsosának nevezte ki a szépnek egyáltalán nem nevezhető emlékű magyarfaló volt marosvásárhelyi városi rendőrfőnököt. Bizony, az imádni való Valentin Bretfeleanról van szó.

Tudják, arról a Bretfeleanról, aki habzó szájjal hadakozott a nyelvi jogok alkalmazása ellen, például. Na kérem, új munkahelyén biztos a kisebbségi jogok tiszteletben tartása mellett fog kaszát törni. Jó fizetésért. Amivel az 54 éves magyarfaló a szekus nyugdíját egészíti ki. Mert bizony, ez az ember szekus nyugdíjas. És sejthető módon meg is érdemli, hiszen a marosi szeku vezére volt, éppen az 1990-es években.

Hirdetés