Fotó: az MLSZ Facebook-oldala.

A júniusi dupla angolverés után a németeket is legyőzte a magyar fociválogatott

Búcsúzni csak szépen szabad, és a magyar válogatottól hétfőn végleg elköszönő Szalai Ádám szépségdíjas győztes gólt lőtt a német kapuba a Nemzetek Ligájában.

Hirdetés

Hiába volt gyakorlatilag „otthon” Lipcsében a helyi csapat három magyar játékosa, Gulácsi Péter, Willy Orbán és Szoboszlai Dominik, olyannyira kihúzták a gyufát a német szurkolóknál, hogy a szögleteknél záporoztak az utóbbi felé bedobált tárgyak. Ehhez persze az is kellett, hogy az első félidőben sokkal jobban focizó magyarok éppen Szoboszlai szöglete nyomán szerezzenek vezetést: Szalai Ádám a levegőbe felugorva sarkazott ritka nagy gólt Ter Stegennek. A válogatottól való visszavonulását a héten bejelentő centernek ez volt a 26. gólja a nemzetei együttesben, de alighanem a leglátványosabb.

Szünet után már nagyon nyomták a németek, de Gulácsi két nagy védése mellett Lang Ádám is kifejelt egy veszélyes lövést, a végén pedig az egyedül kapura törő magyar cserejátékosok dönthették volna el a meccset, de Ádám Martin, majd Kleinheisler László lövését is védte Ter Stegen. A magyarok így is vezetik a csoportot, és hétfőn, az olaszok elleni budapesti meccsen egy pont is elég nekik a négyes döntőhöz – miközben a Milánóban is vereséget szenvedő Anglia kiesett a Nemzetek Ligája legfelsőbb osztályából.

Románia csak egy pontot szerzett Helsinkiben, így továbbra is utolsó helyen áll csoportjában a B-osztályban, és a bennmaradáshoz hétfőn egy ponttal többet kell szereznie a már biztos feljutó Bosznia ellen, mint a finneknek Montenegróban.

Nemzetek Ligája, 5. forduló, A-osztály, 3. csoport:

Németország–Magyarország 0-1 (Szalai Á. 17.)
Olaszország–Anglia 1-0 (Raspadori 68.)

Az állás: 1. Magyarország 10 pont, 2. Olaszország 8, 3. Németország 6, 4. Anglia 2.

Hirdetés

B-osztály, 3. csoport:

Finnország–Románia 1-1 (Pukki 12., illetve Tănase 52.)
Bosznia-Hercegovina–Montenegró 1-0 (Demirovic 45+1.)

Az állás: 1. Bosznia-Hercegovina 11, 2. Montenegró 7, 3. Finnország 5, 4. Románia 4.

Hirdetés