A falusiak békésen égették a szemetüket egy mezőn, de váratlanul arra ment a környezetvédelmi miniszter…

… és rájuk hívta a környezetvédelmi őrséget.

Hirdetés

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter épp hivatalos úton volt, a Dolj megyei Poiana Mare községen haladt keresztül, amikor meglátott egy szép nagy füstoszlopot. Az a füstoszlop nem az Úristen megnyilvánulása volt, aki így vezette a népet, csak a helybéliek gyújtották fel a szemetüket egy mezőn.

Tánczos Barna látá, hogy ez nem jó, hiszen a komor fekete füstnek légszennyező a hatása. Értesítette hát az Országos Környezetvédelmi Őrséget, hogy szálljanak már ki egy kis ellenőrzésre, Nicușor Roșca, Dolj megye prefektusa pedig látván a miniszteri szemöldökráncolást, rájuk (a falusiakra) hívta a rendőrséget.

A Dolj megyei Poiana Mare községben minden bizonnyal népszerű lesz az új kormány.

Tánczos Barna egyébként egy környezetvédelmi konferencián arról beszélt, hogy idén nem vetnek ki környezetszennyezési adót a gépjárművekre. Mint mondta, az említett adó egyébként sem öncélú, nem az a cél, hogy pénzt gyűjtsenek vele, hanem az, hogy minél inkább elrettentsék az embereket a fölösleges környezetszennyezéstől. Idén azonban az országnak el kell döntenie, hogy a későbbiekben a környezetszennyezési adót választja-e a probléma kezelésére, de abban biztos, hogy a mostani formájában nem vezetik be többé ezt az adóformát.

Hirdetés