A csoportkör és hárommillió euró már biztos a CFR számára

A kérdés immár csak az, hogy a Bajnokok Ligája, az Európa Liga vagy a Konferencia-liga főtábláján játszik majd ősszel a kolozsvári focicsapat.

Hirdetés

Kettős győzelemmel jutott túl a gibraltári Lincoln Red Impsen a Bajnokok Ligája selejtezőiben a Kolozsvári CFR, és ezzel biztossá vált, hogy decemberig versenyben lesz az európai kupákban.

Az Európai Konferencia-liga idei bevezetésével ugyanis a BL harmadik selejtezőkörébe jutott csapatok legrosszabb esetben is az új sorozat csoportkörébe kerülnek, amennyiben a selejtezők utolsó két fordulójában a BL-ből, majd az EL-ből is kiesnek. Az EKL főtáblája 2,93 millió eurós minimális pénzdíjat jelent – az EK főtáblája 3,63 milliót, a nagy álom, a BL viszont már 15 milliót jelentene, kiegészítve a selejtezőkben keresett összeggel.

A Lincoln Red Imps elleni visszavágó kevésbé volt nyögvenyelős a CFR számára, mint az idegenbeli mérkőzés, elsősorban a viszonylag gyorsan megszerzett vezetésnek köszönhetően: a védő Mike Cestor lőtte be közelről Sigurjonssón eléje fejelt labdáját.

Utána viszont kényelmes focira váltott a CFR, Marius Șumudică edzői cseréi azt tükrözték, hogy pihentetni is szeretné egyes alapembereit, a védelem pedig meglepően sok helyzetet engedett a lelkesen és bátran focizó gibraltáriaknak. Arlauskis azonban mind a hat kapujára menő labdát védte, miközben a második félidő elején Sigurjónsson 25 méterről bevágott egy szabadrúgást a jobb felső sarokba.

A harmadik selejtezőkörben a svájci bajnok Young Boys Bern lesz a CFR ellenfele, az első mérkőzést augusztus 3-án, kedden a fellegvári stadionban rendezik, a visszavágót pedig augusztus 10-én, Bernben. A két csapat tavaly ősszel már összecsapott az Európa Liga csoportkörében, Kolozsváron 1-1 lett az eredmény, Svájcban 2-1-re győzött a Young Boys.

Hirdetés

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, visszavágó:

Kolozsvári CFR–Lincoln Red Imps 2-0 (Cestor 18., Sigurjónsson 58.)

Hirdetés