Túl rövid a cím, hogy elmagyarázzam, mi van a béremelés-javaslattal, inkább olvassák el a cikket!

Közzétette a munkaügyi minisztérium azt a határozat-tervezetet, amely nettó 100 lejjel növelné a minimálbéreket január 1-étől.
Hirdetés

Eszerint a minimálbérek bruttó értéke jövőre már 2262 lej lenne, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők esetében pedig 2620.

Marius Budai távozó munkaügyi miniszter ezzel vélhetően csak borsot akar törni a PSD-kabinet megbuktatása után még mindig csak alakulófélben lévő ideiglenes kormány orra alá, hiszen így még jobban megterhelik az államkincstárt, amelyben eleve nagy a káosz.

Eugen Teodorovici távozó pénzügyminiszter korábban kissé arrogánsan utalgatott is rá, hogy az ideiglenes kormánynak beletörik majd a bicskája az idei költségvetés lezárásába, mert csak ők rendelkeznek azokkal a speciális megoldás-tervezetekkel, amelyekkel meg lehet oldani a gikszereket. Vagy valami ilyesmi.

Nem értek olyan nagyon a politikához, de eszerint vagy náluk van a bölcsek köve, vagy titkon örülnek is neki, hogy lepasszolhatják a piszkos munkát, és az ellenzékből röhöghetnek a markukba, amikor kölcsönkérünk Görögországtól.

Mindeközben egy messzi-messzi galaxisban Ludovic Orban, a kormányalakítással megbízott miniszterelnök már kedden, a tervezet hírére kijelentette: a minimálbérről csak egy legitim, a parlament által megszavazott kormány dönthet, és semmiképpen sem egy bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatott kabinet.

Hirdetés

Ez nekem meg azt sugallja: Orbannak nem fűlik hozzá a foga, hogy kölcsönkérjen a görögöktől, mert valószínűleg még a Iohannis frakkját sem fizették ki teljesen.

Beidézem ide szó szerint az Agerpresről Orban szavait: „Még volt valaki 1989 körül, aki 100 lejt vagy néhány lejt próbált adni… Ezek a fiúk nem értik, hogy bizalmatlansági indítvánnyal elbocsátották őket, és hogy már nem tudnak működő kormányként eljárni. (…) A minimálbér megállapításáról csak törvényes kormány hozhat döntést, amelyet megszavazott a parlament.”

Kell még mondanom valamit, Ildikó?

Hirdetés