Szeretné tudni, mennyit keres Erdély fővárosának polgármestere? Íme!

Van mit a tejbe aprítania, annyi szent.
Hirdetés

 

Nem mondjuk, hogy egy Kolozsvár kaliberű, több mint 300 ezres lakosságú város vezetése gyerekjáték lenne, de azért némileg meglepődtünk azon, hogy mekkora összeget utalnak havonta fizetés címén Emil Boc polgármester, illetve a többi városi vezető bankszámlájára.

Boc fizetése például majdnem eléri Klaus Iohannis államfőét: bruttó 23 400 lejről van szó, míg az elnök januárban bruttó 25 000 lejt keresett azzal, hogy néha kiállt a Cotroceni-palotában a kamerák elé, és jellegzetesen jellegtelen, a legizgalmasabb bejelentéseket is az érdektelenség párájába burkoló robothangján eldarálta mondandóját.

A két kolozsvári alpolgármester sem panaszkodhat: az RMDSZ-es Oláh Emese és Dan Tarcea is bruttó 20 800 lejes fizetéssel szerepel az önkormányzat bérlistáján.

Ez annyit jelent, hogy jobban keresnek, mint a miniszterelnök: Viorica Dăncilă miniszterelnök bruttó 15 950 lejt kap havonta – még egy darabig.

Ez Kolozsváron olyannyira szánalmas összegnek számít, hogy még Gheorghe Şurubaru városmenedzser is többet keres: konkrétan bruttó 16 640 lejt. De a jegyző és a főépítész is: előbbi 16 619, utóbbi 16 120 lejt kap havonta. Persze bruttó összegben.

A kolozsvári városházán tényleg közel a tejjel-mézzel folyó Kánaán: csak idén két béremelés volt, és készül a következő. 

Hirdetés

Hogy miért? Nos, az indoklásban a nehéz városházi munka veszélyeire hivatkoznak: az idegi és vizuális túlterheltségre, a csont- és izomrendszer, illetve az ízületek túlterheltségére, a munkabalesetek veszélyére, valamint a zaj- és biológiai szennyezésre.

Emellett számos alkalommal kaptak az alkalmazottak prémiumot – igaz, a számvevőszék szerint nem mindig törvényesen.

Hát, ilyen kemény egy városházi alkalmazott élete.

Hirdetés