Röhejes korlátozásokkal, de lehet, hogy átadhatják a forgalomnak az elátkozott dél-erdélyi sztrádaszakaszt

De nem akarunk elkiabálni semmit.
Hirdetés

Ha minden igaz, akár már jövő héten átadhatják a forgalomnak a dél-erdélyi autópálya Lugos és Déva közötti szakaszának harmadik ütemét, amely körül hosszú-hosszú ideje zajlik egyrészt a szerencsétlenkedés, másrészt a pofátlan ügyeskedés.

Persze nem szabad előre inni a sztráda aszfaltjára, de annyi bizonyos, hogy a tanácsadó cég, amely a szóban forgó szakasz műszaki ellenőrzését végzi, azt javasolta, hogy nyissák meg a forgalom előtt az ütemet.

Az ördög persze a részletekben rejtőzik: csakis olyan korlátozások mellett, amelyek tulajdonképpen értelmetlenné teszik, hogy autópályának nevezzük. 

80 kilométeres óránkénti sebességkorlátozást javasolnak ugyanis, valamint azt, hogy a szakaszra ne engedjék rá a 7,5 tonnánál nehezebb kamionokat.

Ja, és előbb meg kell oldani az egyik csomópont körül kialakult problémákat, hogy azt is hivatalosan átvegye a megrendelő útügyi hatóság.

Persze a semminél így is jobb, de azért enyhén szólva tragikomikus, ami ezzel a szakasszal történik.

Hirdetés

Mint megírtuk, az állami közútkezelő vállalat az utolsó pillanatban bontott szerződést a kivitelezővel, mivel az az átadás előtt nem volt hajlandó az eredetileg vállalt négy év helyett tízéves garanciát vállalni az autópályára. 

Ettől függetlenül a sztrádaszakasz járható lenne, de a kormány továbbra is csak tökölt.

Ezek után nagyon kíváncsiak vagyunk, lesz-e valami még a korlátozott átadásból is.

Hirdetés