Karácsony Gergely lenácizta Wass Albertet, a Néppárt ugrott, mint akit darázs csípett meg

Budapest új főpolgármestere és az erdélyi magyar párt az irodalmat és a történelmet is másképpen értelmezik.
Hirdetés

A cím nem egy népies költemény első két sora, hanem a szomorú tények.

Van ugye Budapest új főpolgármestere, Karácsony Gergely, aki az Index videójában lenácizta Wass Albert írót (egyetlen mondat a 27. perc után), akit a hungarotálibok annyira bírnak, hogy már akkor kapsz egy maflást, ha nem kezdesz el sírni a neve hallatán.

Erre az Erdélyi Magyar Néppárt országos elnöksége kiadott egy higgadtnak korántsem nevezhető közleményt, amiben leballiberálisálértelmiségizi és lefélműveltezi Karácsonyt, aki „nyilatkozatával egy platformra helyezkedett a román kommunista hatóságokkal, valamint a Wass Albertet több alkalommal is meggyilkolni szándékozó Securitatéval”.

Pedig mondjuk elég lett volna annyit írni, hogy szerintük Wass nem náci.

Persze ezt is beleírták, csak soookkal hosszabban, mint ahogy azt is, hogy Wass „a 20. század összmagyar irodalmának egyik legkiemelkedőbb képviselője”, ami elég merész mondat, mert tudtommal a néppártot nem irodalomtörténészek és -kritikusok alapították.

Én azért bekészítettem egy popcornt, mert mindig borzasztóan mulatságos, amikor politikusok művészetről vitatkoznak ahelyett, hogy a saját dolgukat végeznék. Persze most nem kimondottan Wass művészetéről vitatkoznak, hanem azon, hogy náci volt-e vagy sem, de aki ebben a kérdésben rendet tud vágni, annak szerintem beletörik a kardja is, a kaszája is.

Hirdetés

Különben meg azt nem lehetne, hogy mindenki, akinek kedve van, elolvassa otthon magának Wass Albert műveit, és eldönti (otthon magának), hogy tetszik-e neki. Ezt úgy hívják: személyes ízlés – és, mint olyan, kár is rajta vitatkozni. Köszi.

Na megyek, mert kész a popcorn!

Azért még beteszek ide egy számot. Jó szám (főleg a refrén).

Hirdetés