Egy éve porosodik használatlanul egy drága orvosi eszköz a szebeni kórházban, mert…

Vajon ki lehet a felelős? A gyíkemberek? A PSD? A hazai nemtörődömség? Dörmögő Dömötör?
Hirdetés

A probléma röviden: a Nagyszebeni Megyei Kórháznak már egy éve van egy százezer eurós CT-je, de nem használják, mert még nincs meg hozzá egy engedély.

Megoldási javaslat: a nukleáris tevékenységeket ellenőrző bizottság (CNCAN) meg kéne adja rá az engedélyt.

A probléma megoldásának nehézségi foka: nem/alig nehéz.

Hipotézis 1.: az országban olyan sok vadonatúj százezer eurós orvosi ketyere van, hogy a bizottság még nem ért el (egy év alatt) Nagyszebenig.

Hipotézis 2.: A srácok a bizottságban nem végzik valami jól a dolgukat.

 

Hirdetés

A rendkívül borsos árú cuccot (a neve alapján egy hordozható CT-gép, de nem tudom biztosan, rég végeztem az orvosit) az egészségügyi tárca finanszírozta egyéb használati eszközökkel együtt még tavaly, hogy a szebeni és környékbeli emberek megfelelő orvosi ellátásban részesülhessenek ha netán az idén májusban megrendezett szebeni EU-csúcson történt volna valami egy nyugati fejessel, legalább dicsekedhettek volna vele, hogy van egy új holmi a kórházban (a gép, amelyik úgy csinál: „Biiiiip”).

A nyugati fejesekkel nem történt semmi különös a májusi EU-csúcson, de a gép még mindig használatlanul áll a fent ismertetett probléma miatt.

Így a kórház három műtője közül egyszerre nem használhatják mindet, mivel csak egy régi CT-jük van (az újat ugye nem használhatják, mert a srácok a bizottságban…), és úgy hallottam, a sebészek szeretik tudni, hova vágnak. 

Hirdetés