Akkorát bukott a magyar fociválogatott, mint ide Split

Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Hirdetés

A horvátoktól ki lehet kapni, de nem mindegy, hogy hogyan – mondta a csütörtöki Európa-bajnoki selejtező előtt Marco Rossi, a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya. Az olasz trénert azonban cserben hagyták védői a spliti Poljud-stadionban, a világbajnoki ezüstérmes úgy szerzett három gólt az első félidőben, hogy kétszer Kádár Tamás, egyszer pedig Lovrencsics Gergő kínálta fel tálcán a gólszerzési lehetőséget a házigazdáknak. A szünetben le is cserélt Kádár a meccs legelején Guzmics Richárd emlékezetes 2013-as bukaresti hibáját másolta le, csak ezúttal Marica helyett Luka Modricsnak hívták az ellenfél gólszerzőjét.

Az eredmény ugyanúgy 0-3 lett, mint hat éve a románok ellen, de ehhez az is kellett, hogy az egyetlen értékekhető teljesítményt nyújtó magyar játékos, Gulácsi Péter kapus a második félidő elején kivédje Ivan Perisic tizenegyesét. A szabálytalanság miatt Kleinheisler Lászlót ki is állította az olasz játékvezető, társai szerencséjére azonban a vasárnap Walesben játszó horvátok nem törekedtek megalázó győzelemre.

A magyar válogatott szempontjából azonban az igazán fontos meccset Nagyszombaton játszották, ahol Szlovákia és Wales döntetlenje miatt továbbra is nyílt maradt a továbbjutásért folyó küzdelem. Magyarországnak vasárnap Azerbajdzsán, majd november 10-én Wales ellen kell nyernie a továbbjutáshoz. A csütörtöki játéknap után megvan az első biztos továbbjutó is: a San Marinót 9-0-ra verő Belgium az EURO 2020 első résztvevője.

Európa-bajnoki selejtezők, E csoport:
Horvátország–Magyarország 3-0 (Modric 5., Petkovic 24., 42.)
Szlovákia–Wales 1-1 (Kucka 53., illetve Moore 25.).
Az llás: 1. Horvátország 13 pont, 2. Szlovákia 10, Magyarország 9, 4. Wales 7, 5. Azerbajdzsán 1.

Hirdetés