Annyi pénzből alakítottak ki luxusvécét Temesváron, hogy abból több házat is lehetne venni

De komolyan.
Hirdetés

Nem szórakozik a temesvári önkormányzat, ha a helybeliek és a turisták biológiai szükségleteiről van szó: óriási összeget költött egy belvárosi nyilvános vécé felújítására.

A számvevőszék jelentése szerint a  létesítményt nyugodtan nevezhetjük luxusvécének, kialakítása ugyanis 220 000 euróba került. Vagyis 1 millió 114 ezer lejbe.

A Bánság fővárosa ezzel rávert Bánffyhunyadra, ahol csupán rongyos 120 ezer eurót voltak képesek költeni egy nyilvános vécére.

A hihetetlen összeg meg is látszik a létesítményen, de azért az sem ártott volna, ha a törvényi követelményeket is betartják.

A számvevőszék szerint ugyanis a munkálatok elvégzésére nem kértek semmilyen engedélyt, ráadásul javítási munkálatokként tüntették fel őket, holott ekkora összegnél már beruházásról van szó.

Ráadásul a kivitelező cég nem tudja dokumentumokkal bizonyítani, hogy valóban ilyen összegbe kerültek az általa elvégzett felújítások. Arról nem is beszélve, hogy a munkálatok minőségét sem ellenőrizte senki.

Hirdetés

A helybeliek szeme is elkerekedett az összeg hallatán. Egy helyi polgár elmondta: nemrég 100 000 euróért vásárolt egy házat, úgyhogy egy vécére talán mégiscsak sok ekkora összeget elkölteni.

Nicolae Robu polgármester személyes tanácsadója, Cătălin Iapă azt mondja: ő maga nem tudja, hogy milyenek a piaci körülmények, mivel még nem építkezett, de annyi biztos, hogy a vécé a legmagasabb igényeknek is megfelel, és egyébként is, Európa jövendő kulturális fővárosához ilyen nyilvános vécé dukál.

Vagyis az illetékesek mossák a kezüket.

Legalább van hol.

Hirdetés