Ahhoz képest, hogy halottként tartják számon, él és virul a hivatali visszaéléssel megvádolt polgármester

De legalább a bűnügyi eljárást megúszta.
Hirdetés

 

Ismét kiváló demonstrációt kaptunk arról, milyen csodálatos szakértelemmel és precizitással működik Romániában az igazságügyi rendszer: egy hivatali visszaéléssel megvádolt polgármester megúszta a bűnügyi felelősségre vonást, mivel az ügyészség úgy tudja, hogy meghalt.

Ehhez képest köszöni szépen, él és virul, és továbbra is szorgosan vezeti a települést.

Az eset a festői Északkelet-Romániában történt, a Botoșani megyei Cristeşti-en, ahol egy korábban elbocsátott volt önkormányzati alkalmazott hivatali hanyagság, különböző visszaélések és okirat-hamisítás miatt feljelentést tett Lucian Borfotină polgármester és a község jegyzője ellen.

Miután az elmúlt két évben több polgári peres és bűnvádi feljelentést tett, de semmilyen előrelépés nem történt, a volt alkalmazott panaszt tett az eljárást folytató igazságügyi szervek ellen, a bíróság pedig igazat adott neki, mivel az ügyészek semmi egyebet nem tettek azon kívül, hogy kihallgatták az elöljárót és a jegyzőt.

A bíró emiatt további információt kért az ügyészségtől az ügyről, amire meglepő választ kapott.

Az ügyészség ugyanis a főügyész aláírásával ellátott válaszában azt közölte: az eljárást szeptember 30-án lezárták, a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított személy ugyanis elhunyt.

Hirdetés

Ami valóban nyomós ok lenne egy eljárás lezárására, ha az érintett valóban elhunyt.

Csak hát ebben az esetben nem ez történt.

Vagy ha mégis, akkor megvan a világ első olyan települése, ahol egy zombi a polgármester.

 

Hirdetés