Addig járt a CFR a Celtic Parkba, amíg kikapott

Elvesztette második skóciai mérkőzését az Európa Ligában a kolozsvári focicsapat.
Hirdetés

Kevesebb mint két hónap után visszatért Glasgow-ba és a Celtic Parkba a CFR csapata, hogy ismét összemérje erejét a Bajnokok Ligájából augusztusban egy bravúros 4-3-as idegenbeli győzelemmel kiejtett Celtickel. Immár az Európa Liga csoportkörében, ahova időközben a vasutascsapat is átkerült, és a sors újra útjába hozta a skót zöld-fehéreket.

A Celtic pedig tanult a pofonból, két játékost olyan kölcsönvéve a Southamptontól, akik azonnal a skót bajnok legértékesebbjei lettek: a korábbi angol válogatott kapust, Fraser Forstert, és a norvég válogatott szélsőt, Mohamed Elyounnoussit. Előbbi értékét nyolc, utóbbiét 15 millió euróra becsülik a focipiacon – miközben a CFR éves költségvetése valahol 10-12 millió euró környékén van.   

A két új arc pedig döntőnek is bizonyult a csütörtök este igazi brit időben, azaz zuhogó esőben lejátszott focimeccsen. Forsternek nem tudott gólt lőni a CFR, igaz, próbára is csak Ciprian Deac lövései tették, Elyounnoussi pedig a második félidőben betalált a kolozsvári kapuba. Igaz, ezt előtte Odsonne Édouard is megtette az elsőben, így a román bajnok a Lazio bravúros legyőzése után vereséggel folytatta az Európa Ligában. folytatás három hét múlva, szintén idegenben, a festői Normandiában, a francia kupagyőztes Rennes otthonában.   

UEFA Európa Liga, E csoport, 2. forduló:
Celtic Glasgow–Kolozsvári CFR 2-0 (Édouard 20., Elyounoussi 59.)
Lazio–Rennes 2-1 (Milinkovics-Szavics 63., Immobile 75., illetve Morel 55.)
A csoport állása: 1. Celtic 4 pont, 2. Lazio 3 (3-3), 3. CFR 3-3 (2-3), 4. Rennes 1.

Hirdetés