Nemsokára csak elit kommandósok dolgozhatnak a resicabányai helyi rendőrségnél

A polgármester ugyanis szigorú erőnléti próbákra kötelezi az állomány tagjait.
Hirdetés

Helyi Rambókat szeretne látni a helyi rendőrség soraiban a resicabányai polgármester, aki hadat üzent az egyenruhába bújtatott pocaknak és a dundi közegeknek.

Ioan Popa körülbelül egy évvel ezelőtt kötelezte a város saját egyenruhás állományának tagjait, hogy évente kétszer, májusban és szeptemberben fizikai próbatételeknek vessék alá magukat, mert szerinte, aki nem képes átmenni a teszteken, az – az amcsi rendőrfilmek visszatérő mondatát idézve – adja le a jelvényét és a fegyverét.

Az állomány tagjainak jó erőnlétükről és gyorsaságukról kell meggyőző bizonyítékot adniuk – többek között futniuk és úszniuk kell –, és ami azt illeti, az alkalmazottak többsége nem ment át a legelső májusi teszten. Érdekes módon azonban a szeptemberin – amelyen már nem voltak jelen a polgármester emberei –, hirtelen megtáltosodtak a helyi zsaruk, és mindenki sikerrel vette az akadályokat.

Popa csalást szimatol a dolog hátterében, és szörnyű haragra gerjedt.

Elmondása szerint tíz napon belül megismételteti a teszteket – ezen már vélhetően ott lesznek a szemei és fülei is –, és aki ezúttal nem üti meg a szintet, az nem játszhat többet rendőröset az ő városában.

Hirdetés

Krassó-Szörény megye székhelyének elöljárója valamiért a fejébe vette ugyanis, hogy az ország minden településének helyi rendőrsége számára modellt kíván állítani, és azt is eldöntötte, hogy akik sikerrel teljesítik az elvárásokat, azok számára edzőket bérel fel, hogy igazi rombolókat faragjanak belőlük, akik nyolcféleképpen tudnak megölni egy megvadult bölényt egy kettétört fogpiszkálóval.

A polgármester azt is megsaccolta, hogy kábé 10–15 srácot fog kirúgatni, úgyhogy máris rászólt az embereire, hogy szervezzék meg az újabb tagfelvételeket. 

Hirdetés