Erdmagyar politikusok! Kövessétek e derék ember példáját! Ne kamuzzatok! (VIDEÓval)

Legyetek őszinték! Főleg választási kampányban! Mondjátok meg ti is, mi kell nektek! És adjatok érte… legalább egy paplant!
Hirdetés

Ugye, ismerjük a mi drága politikusaink jó szokását: mikor valami választás közeleg, rögtön kiállnak bárhova, ahol beszélni lehet, és tolják a szép új világot. Lesz erős magyar közösség, magyar vár, magyar pénz, magyar paripa, magyar fegyver, magyar nyelv, magyar Erdély. Ami, persze, kívánatos dolog, kétség nem fér hozzá, csak az a baj, hogy a választások után többnyire kiderül, hogy hopp, mégse lesz. Vagy nem pont az. Vagy nem pont úgy. Szokták is erre mondani, hogy halovány a határ a politikai ígéret és a hazugság közt.

Na kérem, kedves erdélyi magyar politikusok, íme, a követendő példa! Egyszerű, mint a kreatív könyvelés pofon. A politikusember szépen kiáll a pódiumra egy rendezvényen, ahol mindegy is, miről folyik a szó, és megmondja az őszintét: Polgárok! Maguktól semmi egyebet nem kérünk. Csak szavazatokat. Hogy hozzáférhessünk a pénzhez.

Kedves erdmagyar politikusok! Hát nem egyszerű? Tessék csak nézni:

A videó háttere: valahol messze, délen, egy községben megünnepelték azokat az idős személyeket, akik immár 50 éve házasságban élnek. És egyszer csak besétált a PSD-s polgármester úr egy csomó paplannal. A paplanokat ajándékba vitte az ünnepelteknek. A szavazatokat meg ajándékba kérte. Hogy bevezethessék a gázt a községbe. Mármint a pénzen, amihez a szavazatok árán hozzáférnek. Őszinte, nem? És imádni való!

Hirdetés