A PSD az ellenzéknek: ha kormányt akartok buktatni, gyertek szombaton munkába!

A kormányoldal mindent megtesz, hogy tisztségben maradjon a kormány.
Hirdetés

 

Megtrollkodta a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) az ellenzéket: a parlament két kamarája házbizottságainak szerdai ülésén a PSD uralta testületek úgy döntöttek, hogy a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról szóló szavazást szombat délelőtt 11  órára tűzik ki.

Az ellenzék tajtékzik és szabálytalanságot kiált, a tény azonban ettől még tény marad: hétvégén kell Bukarestbe utazniuk a honatyáknak, ha kormányt akarnak buktatni. 

A tét az, hogy a PSD ellen gyakorlatilag a teljes ellenzék összefogott, az indítványhoz a kormány megbuktatásához szükséges 233 honatyához képest 237 képviselő és szenátor támogató aláírását sikerült összegyűjteni.

A kezdeményező nemzeti Liberális Párt (PNL) persze arra számított, hogy a szavazást hétfőre, de inkább keddre vagy szerdára időzíttetheti majd, amikor a honatyák úgyis Bukarestben tartózkodnak.

A PSD azonban hétvégére tűzte ki a voksolást – amikor a képviselők és szenátorok vagy otthon vannak, vagy valamilyen kampányrendezvényen, így meglehetősen nehéz Bukarestbe szólítani őket.

Hirdetés

Florin Iordache, a képviselőház PSD-s alelnöke szerint azért tűzték ki ilyen korai időpontra a szavazást az indítvány kedd esti benyújtása után, mert látták, hogy az ellenzéknek nagyon sürgős a kormánybuktatás.

Az ellenzék dühöng, de ettől még mozgósítania kell a nem túl kedvező időpontra. Ha viszont bojkottálja az ülést, és a parlament határozatképtelen lesz, akkor a házbizottság új időpontot tűz ki.

Van egy olyan érzésünk, hogy megint hétvégére.

Hirdetés